Pleespiekers keihard aangepakt door Universiteit Maastricht

Pleespiekers keihard aangepakt door de Universiteit Maastricht
Even met je smartphone naar het toilet om de juist antwoorden op het WWW of een vooraf opgesteld digitaal spiekbriefje op te zoeken is er straks niet meer bij op de Limburgse universiteit.

Volgens Trouw is het een hardnekkig probleem; gespiek op smartphones tijdens wc-bezoeken. Ondanks dat telefoons volledig uitgeschakeld moeten zijn en niet mee mogen naar het toilet, heeft de universiteit toch het vermoeden dat dit wel gebeurt.

Bij een Haarlems ict-bedrijf heeft de universiteit daarom speciale apparatuur ingekocht waarmee ze kunnen scannen of een telefoon wordt aangezet in de toilethokjes. Best wel extreem. Maar studenten fouilleren mogen ze niet, dus dit is waarschijnlijk een van de meest effectieve manieren om te controleren wat ze uitvreten.

Op 24 januari wordt de niet nader gespecificeerde apparatuur tijdens een tentamen economie voor het eerst ingezet. Daarna wordt besloten of opleidingen van de universiteit de apparaten gaan gebruiken.

Eerder besloot de Arteveldehogeschool in Gent al om smartwatches te verbieden.

UPDATE: Het blijkt te gaan om de Pockethound, een apparaat dat naar de frequenties waar smartphones gebruik van maken scant. Alle type verbinding (dus ook 3G en 4G) worden in de buurt van dit apparaatje ter grootte van een sigarettenpak opgevangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *