PLEN Cube: Draagbare actioncam, smartwatch en robotvriend in één

Auteur: , 4 Reacties
PLEN is een kleine, praktische robotvriend

Voor de fanaten die niet kunnen wachten tot de toekomst het nu is.

Ik heb altijd al een BB-8 of R2D2 in huis willen hebben. Nu zijn er replica’s uit de Star Wars-films, maar functioneel zijn ze niet. De PLEN Cube is daarom precies wat ik wil; een robot die simpele taken van me kan overnemen en tegelijkertijd reageert op menselijke interactie.

PLEN Cube is een kleine kubusvormige robot die het beste van een aantal moderne producten combineert. Zo is de kubus deels een actiecamera in de lijn van GoPro. Het voordeel van PLEN is daarentegen dat zijn kunstmatige intelligentie het gebruik een stuk gemakkelijker maakt. Door simpelweg te zeggen dat PLEN een foto van je moet maken, doet hij dat. Hij is zelfs slim genoeg om je te volgen als je beweegt. Zo kun je bijvoorbeeld een extreme sport-filmpje (in full HD) maken zonder cameraman.

Daarnaast is PLEN deels een soort smartwatch. Met de geavanceerde spraakbesturing kun je hem bijvoorbeeld vragen wat voor weer het buiten is. Hij laat dan de bovenkant van zijn ‘hoofd’ zien, waarop een LCD-scherm is bevestigd. Ook kan hij je waarschuwen als er belangrijke nieuwtjes (van bijvoorbeeld Apparata?) zijn, maakt hij je wakker met je favoriete nummer en kan hij elektronische apparaten aan/uit zetten, mits het ‘slimme’ apparaten zijn, natuurlijk.

Eindeloze mogelijkheden
Maar dat is nog niet alles. PLEN kan namelijk basale lichaamstaal lezen. Met bepaalde handgebaren kun je hem bijvoorbeeld opdragen om de airco aan te zetten of het licht uit te doen. Maar dat is nóg niet alles. De ontwikkelaar van PLEN wil namelijk dat echt alles uit de technologie wordt gehaald. Daarom hebben ze zijn programmering vrijgegeven zodat iedereen (met een zekere mate aan verstand van dergelijke praktijken) hem naar lieve lust kan programmeren. Je kunt hem nieuwe geautomatiseerde sequenties laten uitvoeren, hem nieuwe gebaren leren en ga zo maar door.

PLEN Cube loopt nog ruim 50 dagen als Kickstarter-project. Op het moment van schrijven zit het project al ietwat over het beoogde doel van $50.000 dollar heen. Zogenoemde Early Birds krijgen $100 dollar korting. Als je nu zou pledgen, betaal je $349 dollar voor deze slimme robotvriend.

Eén voordeel van een R2D2 in huis: Deze robot uit Star Wars komt je een koel drankje brengen.4 reacties

“een foto van je moet maken, doet hij dat (in full HD)”
Foto’s in full HD??? Je bedoelt natuurlijk filmpjes
Thanks, heb het aangepast! Wat betreft de vergelijking met de GoPro: Het voordeel van de PLEN is dat je hem gewoon ergens kunt neerzetten. GoPro filmt vanuit first person, dus hoewel de camera ietwat kleiner is, moet je deze altijd op je lichaam/gear dragen. De PLEN kun je neerzetten en hij volgt je automatisch. Geeft een iets ander soort filmpje en zo heb je geen crash/water bestendigheid nodig. Hij staat gewoon veilig aan de kant:P
@yannickspinner: Wat een onzin dat een GoPro vanuit FPV filmt en dat je hem op je lichaam “MOET” dragen.
Je kunt hem juist overal op/aan/onder plaatsen en dan filmen. Kan op je lichaam, maar moet zeker niet.
“Actiecamera in de lijn van GoPro”
Nou niet qua draagbaarhed (4x zo groot) en crash/water bestendigheid

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).