Plex komt met gratis Netflix en Disney+ alternatief

Kan Plex de streaming oorlog winnen
Netflix en Disney+ hebben er zojuist een nieuwe, gratis concurrent bijgekregen.

De streamingoorlog is dan wel ontzettend relevant, maar als het aan Plex ligt hoeft er helemaal niet gevochten te worden. Het is leuk dat Nederlanders bereid zijn te betalen, maar bij het mediacenter vinden ze dat geld helemaal niet van belang is. Ze komen zelf namelijk met een gratis alternatief op Netflix en Disney+.

Plex is een platform waar gebruikers een eigen server met films en series kunnen maken, om die vervolgens met anderen te delen. Nu heeft het platform deals gemaakt met grote Hollywood-studios als Lionsgate, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) en Warner Bros. Er zouden duizenden films naar het streamingplatform worden gebracht en die worden gratis aangeboden.

Wat is de catch, vraag je je dan af? Nou, zoals Plex zelf laat weten, krijgt de gebruiker zo nu en dan een reclame te zien. “Ons doel is om geweldige content van grote studios en onafhankelijke producers van over de hele wereld gratis te leveren. In ruil daarvoor vragen we een beetje van je tijd om wat reclames te bekijken. We vinden dat wel een eerlijke deal, maar dat mag je uiteraard zelf bepalen.” Inderdaad best eerlijk. Zeker gezien ook Disney én Netflix overwegen om reclame in hun betaalde abonnementen te verwerken!

Het platform sluit af met een opvallende zin: “En daarnaast, je moet toch soms ook naar de WC, toch?” Uiteraard vindt men het niet super erg om naar reclame te kijken of naar de WC te gaan, maar of adverteerders daar ook zo over denken weet ik niet. Hoeveel advertenties krijg je gemiddeld te zien bij het gratis streamen van content? Volgens het platform zo’n derde van wat je gewend bent op TV.

Via Plex kun je een gratis abonnement aanmaken en een van de duizenden films gratis checken, met zo nu en dan een reclame tussendoor. Op ten duur zullen er steeds meer films worden toegevoegd aan de dienst. Dan zullen we zien of de streamingoorlog zojuist is gewonnen door een nieuwe steaminggigant.

Foto @Plex

Lees ook: Deze films en series kijk je in december op Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *