Pocophone F1 naar Nederland: opvolger van OnePlus?

Pocophone F1 Nederland
Xiaomi antwoordt op de steeds duurder wordende smartphones van OnePlus.

Enkele weken geleden vertelden we al met veel enthousiasme over het nieuwtje dat zou komen: Xiaomi was in de weer met het lanceren van een echte ‘flagship-killer’ voor een wel heel vriendelijk prijskaartje. Hoewel de Pocophone F1 misschien niet heel aantrekkelijk klinkt, is de smartphone zelf dat zeker wel. Zeker nu hij officieel in Europa én Nederland verschijnt.

De Pocophone F1 beschikt over een 6,2 inch LCD-scherm (met inkeping) en een resolutie van 2246 bij 1080 pixels. Verder is er een Snapdragon 845-chipset aanwezig, minstens 64GB intern opslaggeheugen en 6GB RAM. Daarnaast is er een accu van 4000 mAh aanwezig die QuickCharge 3.0 ondersteunt. De smartphone draait uit de doos op Android 8.1 Oreo maar krijgt gegarandeerd een update naar Android Pie in het vierde kwartaal.

Voor het camerawerk ben je aangewezen op een dubbele camera met een van 12 megapixel en een van 5 megapixel, terwijl de frontcamera een 20-megapixelsensor heeft. Daarnaast is er een koptelefooningang aanwezig. Volgens Xiaomi is de budgetvariant van 6GB RAM en 64GB opslaggeheugen al beschikbaar vanaf 329 euro in Europa. Dat is maar liefst 180 euro goedkoper dan de OnePlus 6, de oorspronkelijke flagship-killer.

De variant met 128GB aan intern opslaggeheugen zal 40 euro duurder zijn. Ook komt er nog een speciale versie met 8GB RAM en 256GB aan opslaggeheugen beschikbaar, maar het is nog niet zeker of deze ook in Nederland uitkomt. De prijzen voor de Pocophone F1 lijken bij Belsimpel echter hoger te liggen: de webshop stelde dat de smartphone per september te bestellen zijn voor 399 en 439 euro.

Eén reactie

  1. Geweldig toch, dat Belsimpel zo’n grote uitgebreide aanbod heeft. En nu zelfs zoiets aanbiedt.

    Maar, OP die steeds duurder wordt: Alles goed en wel, OP is toch nog veel goedkoper dan bijvoorbeeld Samsung.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *