Poetin verklaart oorlog aan VPN-diensten

Auteur: , Geen reacties
Poetin verklaart oorlog aan VPN-diensten

Anoniem internetten in Rusland? Reken maar van nope.

Rusland gaat China achterna. President Vladimir Putin heeft een wet ondertekend dat VPN-diensten gaat aanpakken. Vanaf 1 november is het illegaal om gebruik te maken van diensten zoals VPNs, proxies en andere mogelijkheden om anoniem te surfen. Russische internetproviders moeten toegang tot deze internetdiensten gaan blokkeren.

Daarnaast is er ook een andere wet getekend. Zo moeten chatdiensten gebruikers kunnen identificeren aan de hand van een telefoonnummer. Anoniem onderling chatten is dus niet mogelijk, want er zal altijd een telefoonnummer gekoppeld zijn aan de berichtendienst.

Putin lijkt te hebben gekeken naar buurland China. Onlangs kwam het Aziatische land in het nieuws. China heeft namelijk VPN-diensten op de vingers getikt. Diverse grote apps zijn verwijderd uit de App Store. Had je nog enkele Chinese VPN apps op je smartphone staan, dan kun je deze verwijderen. Ze zijn nutteloos geworden. Een grote jongen als GreenVPN werd uit de lucht gehaald. Open je de app je smartphone dan komt de tekst “It’s time to say goodbye” in beeld. Overigens is de heksenjacht van de Chinese overheid gaande, maar nog niet gewonnen. Een VPN gebruiken in het omstreden land is, als je een beetje zoekt, nog gewoon mogelijk. (via Reuters)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).