Pokémon Bank: transfer je oude Pokémon via de Cloud!

Antieke Pokémons
Met de dienst kun je maar liefst 3000 Pokémon van alle generaties veilig opslaan.

Dat Pokémon nog lang niet dood is, dat bewees Pokémon Go vorig jaar wel. Na het belachelijk grote succes moet Pokémon Duel dit dunnetjes over gaan doen. Ook voor de handheld-gamers met een Pokémon-hart is er nog meer goed nieuws te melden.

Dankzij een update van de Pokémon Bank kunnen alle Pokémon-spelers vanaf nu hun oude favoriete fictieve dieren transfereren naar het nieuwe Pokémon Sun & Moon. Naast Pokémon X en Y is het ook mogelijk om Pokémon van de 3DS-versies van Pokémon Red, Blue en Yellow te verzenden via de bijgeleverde Poké Transporter App.

Aangezien gamers in voorgaande versies onmogelijk hun monstertjes van de Gameboy konden versturen naar de DS, krijgen zij op deze manier nu eindelijk de kans om de originele 150 Pokémon in een 3D-spelwereld te toveren.

Omdat het spel de laatste jaren erg is veranderd, beschikt de oudste generatie over enkele nieuwe geheime statistieken, waardoor ze competitief aantrekkelijk blijven. Voor spelers die nog steeds enkele oude Pokédexen moeten lokaliseren, heeft Nintendo nu een handig overzicht gemaakt.

Pokémon Pokédex map

Ben je nog niet in het bezit van een abonnement op de Pokémon Bank, dan kun je via de betreffende website een lidmaatschap afsluiten voor 4,99 euro per jaar. We zijn benieuwd of de speciale dienst een succes gaat worden.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *