Pokémon GO binnenkort alleen nog speelbaar op iOS 11

Auteur: , 1 Reactie
Pokémon GO ARKit update

Dat wordt updaten of upgraden.

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat de Pokémon GO-hype haar hoogtijdagen kende. Hoewel de globale Pokémonstorm inmiddels redelijk is gedaald, blijft het spelletje onverminderd populair te noemen voor een mobiele game. Zo ook op iOS, waar je met vrijwel elke iPhone en iPad nog monstertjes kon vangen.

Dat gaat echter veranderen, blijkt uit een bericht van ontwikkelaar Niantic. Vanaf 28 februari is het niet meer mogelijk om Pokémon GO te spelen op iPhones en iPads die geen iOS 11 draaien. Dit betekent dat onder meer dat het doek valt voor de iPhone 5 en iPhone 5C, die respectievelijk in 2012 en 2013 zijn uitgebracht.

De volledige lijst met apparaten waarop je niet meer Pokémon GO kunt spelen, vind je onderaan dit artikel. Het is nog niet bekend waarom Niantic deze veranderingen doorvoert. Hoewel iOS 11 als eerste ARKit ondersteunt, werken de speciale augmented reality-functie niet op de wel nog ondersteunde iPhone 5S en iPhone 6.

Proberen gebruikers met iOS 10 of lager na de update toch Pokémon GO te starten, zullen automatisch uitgelogd worden en de melding krijgen dat ze verbinding moeten maken met een apparaat dat wel ondersteund wordt. Hoeveel gamers de dupe zijn van deze maatregel, maakt Niantic niet bekend.

Pokémon GO iOS ondersteuning1 reactie

Maak dat: Pokémon GO op iPhone binnenkort alleen nog speelbaar op iOS 11
Ik ben er vrij zeker van dat het spel gewoon blijft draaien op mijn Android telefoon. Heb ik geen ‘upgrade’ naar iOS voor nodig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).