Pokémon Go-cheaters permanent geband

Pokémon Go
Je zult toch echt weer gewoon kilometers moeten gaan maken om die krengen te pakken te krijgen.

Niet alleen het gooien van Pokéballen op de rails is verleden tijd, ook het faken van je GPS-locatie in Pokémon Go behoort tot het verleden.

Wie gebruik maakt van GPS-spoofers en bots heeft binnenkort een serieus probleem (voor zover het kwijtraken van je Pokémon een serieus probleem is). Niantic heeft aangekondigd deze lieden keihard aan te gaan pakken en ze permanent de toegang tot het spel te ontzeggen. Op de eigen site is deze aankondiging te lezen.

Om precies te zijn worden de volgende mensen geband:

“This includes, but is not limited to: falsifying your location, using emulators, modified or unofficial software and/or accessing Pokémon Go clients or backends in an unauthorized manner including through the use of third party software.”

Onduidelijk is nog of en hoe Niantic iets wil ondernemen tegen de verschillende aanbieders van maps en apps die tonen waar de beestjes zich schuilhouden. De vorige update maakte met een groot aantal van deze diensten korte metten, maar het bannen van spelers die ze gebruiken lijkt lastig, omdat er niet direct wordt gehackt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *