Pokémon Go-ellende gepaard met miljoenen aan schade’s

Pokémon Go-ongelukken gepaard met miljoenen aan schade's
De populaire game heeft een keerzijde.

Toen de vorig jaar geïntroduceerde game uitkwam, was het niet alleen maar positief nieuws. Al gauw kwamen er berichten naar buiten over ongelukken. Spelers keken niet meer op of om tijdens het spelen van het spel. Ook speelden Pokémon Go-spelers de game tijdens het autorijden. Een nieuw rapport brengt de schade in beeld.

Het rapport is afkomstig van de Purdue-universiteit te West Lafayette in de Amerikaanse staat Indiana. Economen Mara Faccio en John McConnell hebben berekend dat roekeloze Pokémon Go-spelers verantwoordelijk waren voor schadebedragen tussen de 5,2 miljoen en 25,5 miljoen dollar. Dit is gebaseerd op ongevallen in Tippecanoe County. Een county met 148.955 inwoners. Als de hele Verenigde Staten wordt meegenomen in het onderzoek komt men uit op een bedrag tussen de twee miljard en 7,3 miljard dollar.

In het rapport is gekeken naar een periode van 148 dagen. In deze 148 dagen gebeurden 286 ongelukken in Tippecanoe County. 134 van deze ongelukken vonden plaat nabij een Pokéstop. Er gebeurden veel meer ongelukken nabij Pokéstops dan de Gyms. Bij een Pokéstop moet de speler zoeken naar Pokémon om er één te kunnen vangen. Dit vereist dan ook enige concentratie, wat een deel van de ongelukken verklaart. Bij een Gym vecht de speler met een ander. Omdat er geen sprake is van een actieve zoektocht, rijden de spelers ook niet in een auto rond.

De publicatie, genaamd “Death by Pokémon Go“, werd vorige week uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *