Pokémon GO: Gigantische update voegt veel nieuws toe

Auteur: , 1 Reactie
Er zijn onder andere 80 nieuwe Pokémon toegevoegd

Is dit genoeg om fans weer aan het spelen te krijgen?

Na eerdere speculaties na het analyseren van de app-code en na kleine beetjes informatie is de gigantische update voor Pokémon GO nu beschikbaar. De update brengt fans van de anime en/of de augmented reality-game onder andere 80 nieuwe Pokémon.

De monstertjes die reeds zijn toegevoegd, komen allemaal uit de tweede generatie, geïntroduceerd in Pokémon Gold en Silver. Ook lieten we al eerder weten dat er nieuwe bessen aan de game werden toegevoegd. Deze nieuwe bessen voegen nieuwe spelmechanieken toe aan de populaire app van Niantic.

Nieuwe items
Met de laatste update zijn dus nieuwe items aan de game toegevoegd. Zoals de nieuwe ‘berries’, kunnen ook zogenoemde Evolution-items alleen bij PokéStops verkregen worden. Je moet dus een portie geluk hebben om oude Pokémon die eerst nog niet verder konden evolueren (zoals Porygon of Slowbro) nu wel te laten evolueren. Daar heb je namelijk specifieke Evolution-items en candy voor nodig.

Nieuwe mechanieken
Ook wordt het constant vangen van Pokémon iets interessanter gemaakt. Zo konden de beesten eerst al met een soort aanval je Poké Balls afweren. Nu hebben de monsters nog een afweermechanisme gekregen. Ze kunnen nu namelijk ook bewegen naar de zijkanten van het scherm. Ofwel, Pokémon kunnen je Poké Balls ontwijken door naar andere plekken te lopen, zwemmen of vliegen.

Wel is het kiezen van Poké Balls en ‘berries’ nu gemakkelijker gemaakt tijdens vangpogingen. Door middel van de zogenoemde ‘item carousel’ kun je gemakkelijk door alle bruikbare items scrollen. Zo hoef je geen apart menu meer te openen tijdens een bloedstollende jacht op die felbegeerde Pokémon.

Tot slot is er nog een toepassing voor de speciale valuta in Pokémon GO bedacht. Naast de standaard garderobe kun je je personage nu in nog meer detail customizen. Zo zijn er nieuwe hoeden, shirts, broeken en andere visuele items aan de game toegevoegd.

Dit alles moet – na de gigantische hype van afgelopen zomer – spelers weer motiveren om het spel op te pakken. We zijn dan ook benieuwd of de update jou weer aan het spelen krijgt, of dat het een beetje mosterd na de maaltijd is. Laat het weten in de comments!1 reactie

Nee natuurlijk niet. Het was een rage, leuk en de meesten hebben zoiets van Been there done that .
Het is zo 2016 ……..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).