Pokémon Go is officieel populairste game ooit

Pokemon Go
Ja, je hebt er de laatste tijd al behoorlijk wat berichten over voorbij zien komen. Maar dat is niet voor niets.

Want binnen drie dagen heeft de app meer gebruikers dan die van Twitter en geen enkele mobiele game is in de V.S. vaker gedownload. Elke dag zijn er in Amerika maar liefst 21 miljoen mensen online, waarmee het populairder is dan het rampzalige Candy Crush Saga.

Die getallen gaan natuurlijk alleen maar nog maar stijgen. En dat geldt helemaal voor de inkomsten uit in-app-aankopen, want het moment dat de gratis geboden content niet meer voldoet moet voor veel spelers nog komen.

Er zijn nog meer records en mijlpalen die de game kan gaan breken en bereiken. Zo zou Pokémon Go wel eens meer map-data van Google kunnen gaan gebruiken dan Google Maps, verwachten onderzoekers.

Aan de andere kant is het ook zo dat een hit geen hit hoeft te blijven. Go schiet weliswaar naar de top van alle lijsten, maar of het ook lang bovenaan zal staan? Een ander gevaar voor het succes: de lijst incidenten die nu al hebben plaatsgevonden (de laatste klacht komt van het Holocaust-museum in Washington – de app maakt nu eenmaal geen onderscheid tussen geschikte en ongeschikte vang-locaties).

Natuurlijk is het ook wachten tot concurrenten vergelijkbare games gaan ontwikkelen. Mogelijk zijn sommige AR-concepten zelfs een stuk leuker dan Pokémon Go. Maar voorlopig lijkt Niantic Labs een monsterhit te pakken te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *