Pokémon Go krijgt 2 jaar te laat deze geweldige functie

EINDELIJK
Hier wachten spelers al sinds de release op.

Spelers vragen er al sinds de release in 2016 om, maar ontwikkelaar Niantic deed er tot dusver een beetje geheimzinnig over. Waarom het zo lang geduurd is, weet niemand, maar bij dezen weet jij wel dat gevechten tussen spelers binnenkort naar Pokémon Go komen.

Wellicht is het het relatieve succes van Pokémon: Let’s Go! of misschien zijn de spelersaantallen aan het kelderen, maar Niantic levert zachtst gezegd geen overbodig werk door gevechten in de populaire game te implementeren. Tot dusver konden spelers hun monstertjes – die ze na kilometerslange wandelingen hebben gevangen, getraind en verzorgd – alleen in gyms laten vechten met anderen.

Dat systeem is naar mijn mening ontzettend saai en niet responsief, maar ik begrijp dat Niantic een relatief toegankelijke manier van vechten wilde gebruiken. Waarschijnlijk wordt dat dan ook de manier waarop trainers straks tegen elkaar kunnen vechten.

De invulling van de gevechten zal helaas waarschijnlijk niet zo diep zijn als in de klassieke Pokémon-games (Gold, Ruby etc.). Verder laat Niantic op Twitter weten dat er (naast de ‘gewone’ gevechten tussen spelers) ook competitieve leagues komen. De Great, Ultra en Master Leagues hebben respectievelijk een maximum van 1.500 CP, 2.500 CP en geen maximum voor de Pokémon. Zo wordt je tegen vergelijkbaar sterke Pokémon gematcht.

Verder is niet bekend hoeveel Pokémon je meeneemt in een gevecht, wat de eventuele kosten/prijzen zijn van gevechten en van de leagues en in hoeverre nerds zoals ik een iets dieper combat-systeem krijgen. De nieuwe mechaniek komt ‘binnenkort’ uit. Volgens een eerder interview met Niantic zou dat voor het einde van het jaar zijn, dus langer dan een maand zul je niet meer hoeven wachten!

Tot die tijd check je hier met welke nieuwe Pokémon je straks kunt gaan vechten. Een recente update maakte het daarnaast gemakkelijker om je eieren uit te laten komen. Naast Pokémon Go werkt Niantic daarnaast aan een vergelijkbare Harry Potter-game. Daar zul je helaas nog wel een poos op moeten wachten, al verwacht ik voor die tijd nog wel een bèta.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *