Pokémon GO krijgt eindelijk nieuwe vechtfunctie

Tof of moster na de maaltijd?
Spelers kunnen zich internationaal gaan bewijzen.

Terwijl iedereen en zijn moeder in de zomer van 2016 naar buiten ging om Pokémon GO te spelen, is de ontwikkeling van de game op veel fronten een beetje flets gebleven. Het duurde ruim 2 jaar voordat men eindelijk Pokémon-gevechten tussen spelers kon houden en zelfs dat was een beetje een magere functie. Nu breidt ontwikkelaar Niantic de game wederom uit met een functie die al lang in de game had moeten zitten.

Het hele idee achter Pokémon GO is natuurlijk dat je zelf naar buiten gaat en de monstertjes ter plaatsen vangt. De gehele anime draait er daarnaast om dat Ashe de ‘very best’ wil worden en dat doet hij door vijanden van over de hele wereld te verslaan. Dat laatste kan nu ook in Pokémon GO.

En je hoeft er geen vliegtickets voor Australië, Japan, Saudi-Arabië, Nepal, Equador en Zimbabwe voor te kopen. Niantic kondigt namelijk een online vechtsysteem aan waarmee je nu op afstand met trainers van over de hele wereld kunt knokken.

Het zogenoemde GO Battle League vereist overigens nog steeds dat je lekker naar buiten gaat, want je verdient toegang tot de League door te lopen. Eenmaal in een toernooi vecht je tegen willekeurige mensen van over de hele wereld en kun je op de internationale leaderboards zien wie dan ook écht de beste is.

Dat baart me overigens wel een beetje zorgen, want mijn indrukwekkende collectie Pidgey hebben natuurlijk geen schijn van kans tegen iemand’s MewTwo, Charizard en Gyarados. Later zal Niantic in meer detail treden maar ik hoop van harte dat je gematcht wordt met spelers die een gemiddeld vergelijkbare sterkte Pokémon meeneemt. Vroeg in 2020 moet GO Battle League uitkomen.

Tot die tijd lees je hier hoe belachelijk veel mensen de hitgame spelen. Ook check je in dit artikel hoeveel geld Niantic ondanks het wat trage updateschema waard is. En over geld gesproken, zoveel miljard heeft de game het Amerikaanse bedrijf ondertussen opgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *