Pokémon Go leidt NIET tot auto-crash

Pokemon Go
Geloof niet alles wat ze zeggen.

Met een nieuwe hype worden ook vaak fabels de wereld in geholpen. Het verhaal over een gewapende overval via de mobiele game was overigens écht waar, maar een ander genoemd tafereel is een broodje aap. In de media werd namelijk geschreven over een automobilist die een wilde Pokémon aantrof te midden van de snelweg. Hij besloot te stoppen om vervolgens het beestje te vangen. Door zijn actie ontstond er een kettingbotsing op de snelweg.

Een mooi script voor een nieuwe Final Destination film, maar het verhaal blijkt pure fictie. Net als in Nederland zijn er ook in de VS trol sites actief. Nieuwsberichten die echt lijken, maar gewoon zijn verzonnen. Een échte nieuwssite nam het bericht over en zo ging het balletje rollen.

Bij het opstarten van Pokémon Go wordt je gewaarschuwd om te blijven opletten in het echte leven. Bovendien trilt je telefoon of maakt deze een geluidje wanneer er Pokémon in de buurt opduikt. Op deze manier hoef je niet constant je ogen op het scherm te houden. Pokémon Go verschijnt mogelijk later deze week officieel in Nederland.

25 reacties

 1. Heb er vorige week nog één platgereden, die stond midden op de A12 ter hoogte van hectometerpaaltje 101.4 Rechts

  Stomme beesten, heb de hele radiateur nu volzitten met stukjes Pokemon.

 2. Ik heb hem gister gedownload en gebruik hem alleen op de passagiersstoel, op de snelweg kom je niks tegen trouwens. Vind het een geniaal spel!

  • @dizono: het is letterlijk Ingress, zelfde makers. Alle die ‘Pokestops’ komen ook letterlijk uit Ingress.

   Ze hebben alleen dit keer het juiste sausje gevonden om er wél een hype van te maken.

 3. Een collega van mij heeft dat spel ook. Omdat het schip constant vaart kan hij het dus vanuit de luie stoel spelen. Het levert nog een schoon schip op ook. Bij teveel met de mobiel spelen overdag moeten de jongens ’s avonds een uur boenen in eigen tijd.

 4. Hier in NZ is het al twee weken geleden gelanceerd en het is ongelooflijk wat een hype het is. Ik moet zeggen, ik ben nooit een fan van Pokemon geweest, maar het is wel echt leuk. Dit is next level shit. Heel goed gedaan.

 5. Bizarre hype, geweldig concept bedacht…. De jeugd momt weer van zn reet, tot een paar dagen geleden zaten mn broertje en zusje gekluisterd aan de pc spelletjes te spelen (LOL vooral) en nu constant buiten pokemon zoeken!!

  Ook op de beurs fantastisch!! Bijna 38% stijging vandaag op nintendo aandelen… Bizar gewoon!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *