Pokémon GO maakt misbruik van Android machtigingen

Auteur: , Geen reacties
Pokémon Go-ongelukken gepaard met miljoenen aan schade's

Het razend populaire spelletje is niet zo onschuldig als het lijkt.

Hoewel de grootste Pokémon GO-hype inmiddels achter ons ligt, blijft het spelletje razend populair op zowel Android als iOS. De game is een waar goudmijntje te noemen voor ontwikkelaar Niantic; in het tweejarig bestaan heeft het spel al bijna 2 miljard dollar opgeleverd. Het spel is van origine gratis, maar je kunt in-game aankopen doen om beter voorbereid te zijn op de strijd.

Het komt voor dat sommige gebruikers willen vals spelen door hun Android toestel te rooten en vervolgens allerlei hacks te gebruiken. Niantic probeert dit natuurlijk tegen te houden, maar de stappen die het hiervoor onderneemt blijken wel heel extreem, zo valt te lezen op Reddit.

Pokémon GO misbruikt haar permissies namelijk om je hele smartphone te scannen op bewijs dat je gebruikmaakt van een geroot toestel. Wanneer het iets heeft gevonden wat lijkt op een hint van rooten, wordt diegene zonder waarschuwing uitgesloten van het spel.

Niet alleen is dit beleid van Niantic simpelweg verboden, ook is de detectie van root verre van doeltreffend te noemen. Een enkele gebruiker is naar verluidt zelfs buitengesloten nadat er een lege map met de naam ‘MagiskManager’ aanwezig was. Wordt ongetwijfeld vervolgd…Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).