Pokémon GO Snapshot maakt je Pokémon-collectie nog toffer

Smile!
Niantic voegt een toffe nieuwe foto-functie toe.

Pokémon GO is sinds de release in 2016 al een game geweest die augmented reality (AR) omarmt. Met een nieuwe functie kunnen Pokémon-trainers nu nog meer met die AR-functie en hebben ze gelijk de tools om hun indrukwekkende collectie als het ware tentoon te stellen.

Wanneer de nieuwe functie – die ontwikkelaar Niantic GO Snapshot noemt – uitgerold wordt, kunnen spelers van de hitgame eindelijk wat meer met hun gevangen monstertjes doen. De functie maakt het namelijk mogelijk om je gevangen Pokémon in de echte wereld te plaatsen om ze vervolgens te kunnen fotograferen.

Tot dusver was de AR-functie alleen bruikbaar tijdens het vangen van Pokémon (wat het altijd moeilijker maakte, dus volgens mij deed zo’n beetje iedereen het zonder AR), maar met GO Snapshot kun je je tofste vangsten eventueel in zijn natuurlijke habitat vastleggen.

De functie is volgens de ontwikkelaar gemakkelijk in gebruik. Je selecteert simpelweg een Pokémon en tikt de plek ‘in de echte wereld’ aan waar je het wezen wilt hebben staan. Vervolgens gooi je een virtuele Pokéball en komt het wezen eruit. Je kunt (dankzij de verbeterde AR-functionaliteiten) om de Pokémon heen lopen en als hij brutaal is, kun je hem aanraken/aaien om ervoor te zorgen dat hij ook naar je kijkt. Alle foto’s worden direct op je device opgeslagen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de update uitgerold gaat worden, maar waarschijnlijk gebeurt dat nog ergens deze week. Tot die tijd check je hier alles over de veel te laat reeds toegevoegde PvP-modus. In dit artikel lees je hoeveel Niantic ondertussen precies waard is. Spoiler alert: voor dat geld kun je bijna 600 miljard PokéCoins kopen.

Lees ook: Jurassic World Alive, Pokémon Go met dino’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *