Pokémon Go spelen onder schooltijd

Pokemon go
Jazeker, dat kan gewoon.

Het spelletje weet zich af te wijken van de meeste games dankzij het aspect dat je moet lopen om te kunnen spelen. Daarmee is Pokémon Go een gezonde game. Je verbrandt immers calorieën. In het verleden werd al eens aangetoond door onderzoekers dat de game bijdraagt aan een gezondere levensstijl. Helaas is de hype allang voorbij en zitten vele spelers gewoon weer thuis op de bank.

De Iowa State University School of Education ziet een leerzame potentie in Pokémon Go en assistent professor Emily Howell is momenteel bezig met een plan om de game te integreren in de lessen. Volgens Howell helpt Pokémon Go met het ontwikkelen van het onderzoeksvermogen van een kind en door middel van het mobiele spelletje denkt de assistent professor dat de kids geïnteresseerd zijn en blijven. Ook op het gebied van communicatie zou Pokémon Go een positieve bijdrage leveren.

Hoe Howell precies de game wil gaan toepassen in de klas is nog niet bekend. Het spel moet immers buiten worden gespeeld. (via EurekAlert)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *