Pokémon GO speler vangt zeldzame Pokémon, sterft

Pokémon Go
Een lang en gelukkig leven was niet voor deze Pokémon-veteraan weggelegd.

Pokémon GO lijkt na een flinke terugval weer een klein beetje omhoog te krabbelen. Hoewel het spel volgens velen de verwachte updates broodnodig kan gebruiken, is de game op dit moment voor sommigen nog steeds erg spannend. Te spannend in ieder geval voor de 67-jarige Pokémon-speler Liang Weiming uit Singapore, die overleed na het vangen van een zeldzaam exemplaar.

Liang kon je met recht een Pokémon GO-topper noemen: in het spel had hij inmiddels level 28 bereikt en meer dan 200 monsters verzameld. Degenen die bekend zijn met het levelsysteem van Pokémon GO weten hoe zwaar het is om dit niveau te bereiken.

Ondanks zijn grote collectie was het Liang nooit gelukt om de vrij zeldzame Lapras te vangen. Het beestje was hem telkens te snel af in de game. Enkele dagen geleden was het hem echter eindelijk gelukt om dit bijzonder beestje te vangen bij het Marina Bay Sands hotel, een plaats waar hij vaak met zijn vrouw langsging om Pokémon te vangen.

Zijn vrouw meldt dat de opwinding van het vangen van Lapras ervoor zorgde dat Liang vrijwel direct een hartaanval kreeg. Een snelle ziekenhuisopname mocht helaas niet baten. Liang bleek eerder getroffen te zijn door hartaanvallen, dus het is aannemelijk dat de vreugde van de gevangen Lapras hem daadwerkelijk fataal werd.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *