Pokémon GO spelers in Nederland: de hype leeft nog

Leuk, die legendaries, maar waar blijft het traden?
Mocht je ooit twijfels hebben gehad of je de enige was die nog naar buiten ging om Rattata’s te vangen, dan kunnen wij je geruststellen.

Het is pas iets meer dan een jaar geleden dat de wereld overspoeld werd met miljoenen Pokémontrainers op straten, cafés, restaurants en woonkamers. Ontwikkelaar Niantic had natuurlijk gehoopt op een klein succesje met haar spel voor de smartphone, maar dat er zoveel Pokémon GO spelers in de wereld zouden komen…

Inmiddels is de massale gekte rondom het spel iets gedaald, maar dood is de game allerminst. Volgens het onderzoeksbureau Telecompaper wordt Pokémon GO in Nederland dagelijks zelfs door ongeveer 290.000 gebruikers gespeeld. Ongeveer 560.000 trainers gaan minimaal één keer in de week op jacht.

De cijfers zijn afkomstig van de zomermaanden rond de vakantie, een tijd waarin ook veel nieuwe Pokémon geïntroduceerd werden. Het ligt voor de hand dat de aantallen ietwat gedaald zijn, maar het spel staat nog altijd in de hitlijsten van zowel de Play Store als de App Store.

Daarnaast houdt Niantic zich druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe content voor spelers. Zo houdt het verschillende events over heel de wereld, doen meer legendarische Pokémon hun intrede én komt er een Halloween-event aan. Dit evenement gaat waarschijnlijk gepaard met de introductie van de derde generatie Pokémon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *