Pokémon GO: Trading-mechaniek wordt niet wat je denkt dat het wordt

Auteur: , Geen reacties
Pokémon GO

Niantic geeft meer details prijs over de ruilmechaniek.

Tijdens de Game Delevopers Conference in San Fransisco laat Niantic weten dat het ruilen van Pokémon in Pokémon GO niet via het internet zal gebeuren, aldus Polygon. De ooit zo gigantisch populaire mobiele game bevatte tijdens de launch maar weinig content. Met de vorige grote update heeft ontwikkelaar Niantic veel toegevoegd, maar ruilen was nog geen optie.

Wanneer trading geïmplementeerd zal worden is nog niet duidelijk. Wel werd op dezelfde conferentie duidelijk dat Niantic dit jaar drie grote updates gaat uitvoeren. Ook werd achterhaald dat ruilen geen hoge prioriteit heeft.

Nu blijkt tevens dat ruilen lokaal, en dus niet via internet mogelijk zal zijn. Dat wil zeggen dat je daadwerkelijk bij iemand moet zijn om met diegene te ruilen. Niantic: “We willen niet ‘gewoon een online game’ zijn waarin je virtueel met elkaar kunt ruilen.”

Nu zal dat voor de meeste Nederlanders geen probleem zijn, omdat je – zeker na grote updates – veel spelers op straat tegenkomt. Het is dan ook vooral voor mensen in afgelegen gebieden slecht nieuws dat men mensen in levende lijven moet vinden om te kunnen ruilen.

“We proberen nog steeds met een goed antwoord [op het ruilen] te komen dat logisch is en de game niet kapot maakt. Als we daarin falen, zouden we gemakkelijk de game kunnen ‘breken’,” zo laat senior prduct manager Tatsuo Nomura weten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).