Pokémon GO zomerupdate: nieuwe gyms, raids en meer

Auteur: , Geen reacties
Pokemon GO zomerupdate

De gigantische update komt er heel snel aan.

Niantic heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat er zeer binnenkort een flinke update uitgerold wordt voor Pokémon GO, het populaire spel voor Android en iOS dat vorig jaar vrijwel elke tiener kilometers liet lopen. De spelers die nu nog actief zijn, worden rijkelijk beloond met nieuwe features.

Een van de belangrijkste toevoeging is de introductie van Raid Battles. Dit zijn gym gevechten die je samen met tot wel 20 spelers speelt om sterkere Pokémon te verslaan in gyms, ook wel de Raid Boss genoemd. De benodigde Raid Pass is eenmaal per dag gratis, maar kan ook gevonden worden in de in-gamewinkel.

Verslaan spelers binnen vijf minuten de Raid Boss, dan krijg je de kans om een zeer sterke Pokémon te vangen, inclusief andere nieuwe items. Het is niet bekend of Niantic hiermee legendarische Pokémon bedoelt.

Pokemon GO raids

Daarnaast wordt het niet meer mogelijk om meerdere soorten van één Pokémon in een gym te plaatsen. Dit voorkomt eentonige duels tegen moeilijk sterke Pokémon. Als tegenstander vecht je voortaan ook tegen de monsters in de volgorde van hoe ze geplaatst zijn, in plaats van op basis van hun CP-niveau.

De nieuwe motivatiemeter die Pokémon krijgen, loopt langzaam leeg in de tijd dat ze in een gym zitten en/of verslagen worden. Door de verlaagde motivatie daalt ook de CP-waarde, waardoor gevechten voor tegenstanders makkelijker worden. Dit negatieve effect kan tegengehouden worden door berries te geven door naar de gym te gaan.

Niantic wil het hierdoor moeilijker maken voor spelers om meerdere gyms te bezitten. Voor de gevechten in gyms krijg je vanaf nu wel badges, net zoals in de originele games. In Pokémon GO kun je deze badges levelen, om zo betere items bij PokéStops te krijgen. Bonus: gyms tellen na de update ook als PokeStops.

De update wordt de komende weken uitgerold voor zowel iOS als Android, maar komt eerst beschikbaar als bèta voor geselecteerde spelers. Mede hierdoor zijn vanaf vandaag alle gyms tijdelijk uitgeschakeld.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).