Pokémon kaartgame komt dit jaar nog naar iPad

Pokémon-trading-card-game
Herleef de jaren negentig met deze nieuwe Pokémon trading card game, die hopelijk dit jaar nog gratis naar je iPad komt.

Tijdens het Pokémon World Championship in Washington D.C. wordt deze nieuwe iPadgame aan de bezoekers gepresenteerd. Op het eerste gezicht lijkt het relatief simpele port van de kaartgame die al op de PC te spelen is, en als we daar vanuit gaan kunnen we al voorzichtig wat zaken voorspellen van de iPadrelease.

Kaarten importeren
Zo kunnen spelers hun fysieke Pokémonkaarten importeren naar de PC-versie van de game, en zal het spel een free to play-model hanteren. Voor kaartgames werkt dit prima, want Blizzard is al een aantal maanden razend succesvol met Hearthstone, een kaartgame die ook eerst op de PC verscheen om later zijn weg naar de tablet van Apple te vinden.

Wanneer we digitaal een kaartje kunnen leggen is nog niet bekend, een vertegenwoordiger van The Pokémon Company zegt hem hopelijk voor het einde van het jaar in de App Store te zien. Dit zou de eerste volledige game zijn die het officiële Pokémonbedrijf naar een mobiel apparaat brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *