Pokémon Ultra Sun & Moon: zwanenzang van de handheld

Auteur: , Geen reacties
Pokémon Ultra Sun Ultra Moon

Ontwikkelaar Game Freak heeft slecht nieuws voor iedere Pokémon fan die een Nintendo-handheld heeft.

Na Mario is Pokémon waarschijnlijk een van de grootste franchises ooit die de Nintendo-handhelds zo razend populair hebben gemaakt. Van het Color-tijdperk tot aan de 3DS, er waren altijd wel monsters te vangen met Poké Balls. Volgens Game Freak komt er echter een officieus einde aan deze periode.

De ontwikkelaar meldt namelijk dat Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon de laatste Pokémon-games zijn voor de Nintendo 3DS, de meest recente handheld van de Japanners. Hoewel men spin-offs niet uitsluit, stopt de hoofdreeks voor de 3DS hier.

De voornaamste reden is dat de grenzen zijn bereikt qua mogelijkheden op het platform. Zo is de verhaallijn maar liefst twee keer zo lang dan de voorgaande spellen. Ook zit er een stuk meer content in Ultra Sun en Ultra Moon. Verwacht dus niet dat je enkele dagen na de release op 17 november al uitgespeeld bent.

De eerstvolgende spellen van de Pokémon hoofdreeks verschijnen op een andere console. Vooralsnog lijkt de Nintendo Switch de beste papieren te hebben hiervoor. Eerder maakte Nintendo al op de E3 bekend dat er een Pokémon RPG in de maak is voor het platform.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).