Politie arresteert 1.000+ mensen na verspreiding seksvideo

Politie arresteert 1.000+ mensen na verspreiding seksvideo
Sociale media wordt steeds vaker als bewijsmateriaal gebruikt.

Zonder een VPN ga je niet meer vrijuit op het internet. Het ene land is strenger in online opsporing dan het andere. In Denemarken heeft de politie 1.004 mensen gearresteerd. Dit gebeurde nadat Facebook de autoriteiten had ingelicht over het rondgaan van een seksvideo via berichtendienst Messenger.

In het filmpje waren twee tieners van 15 jaar te zien die seks met elkaar hadden. Omdat het minderjarigen betreft, is het online delen van zo’n video strafbaar. Het filmpje werd gedeeld via Messenger. Sommige gebruikers hadden de video meerdere keren gedeeld. De politie spoorde de Facebook-gebruikers op, wat uiteindelijk resulteerde in de arrestatie van meer dan 1.000 personen.

Er zal worden uitgezocht wie van deze 1.000+ mensen daadwerkelijk strafbaar heeft gehandeld. De veroordeelden hangen een gevangenisstraf van 20 dagen boven het hoofd. Daarnaast komen ze voor 10 jaar op een lijst te staan met betrekking tot zedendelinquenten.

De video werd in het najaar van 2017 gedeeld op Messenger. Pas nu wordt er actie ondernomen omdat het een complexe zaak betreft, aldus de autoriteiten. (via BBC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *