Politie arresteert 5 jongens voor Ziggo-aanvallen

Auteur: , 5 Reacties
Politie arresteert 5 jongens om Ziggo-aanvallen

De scriptkiddies die kabelaar Ziggo in een houdgreep namen zijn gevonden.

In het onderzoek naar de grote DDoS-aanvallen in augustus op Ziggo en KPN heeft het Team High Tech Crime van de politie deze week vijf jongeren opgespoord. Vier van de verdachten zijn minderjarig tussen de 14 en 17 jaar, de andere jongen is 21 jaar. Ze komen uit Berkelland, Lochem, Den Helder, Schoorl en Vinkeveen. In de ouderlijke woningen van de jongens zijn computers, mobiele telefoons en datadragers in beslag genomen.

1,8 miljoen klanten zonder internet

Ziggo werd in augustus twee avonden lang getroffen door grote DDoS-aanvallen. Ongeveer 1,8 miljoen klanten hadden daardoor geen toegang tot internet meer. In drie videoboodschappen op YouTube werd Ziggo door de groep Anonymous Scruggs bedreigd met nieuwe aanvallen. Ook KPN was het doelwit van DDoS-aanvallen.

De jongens, die een glorieuze toekomst in de IT-sector tegemoet gaan, zijn gisteren de hele dag verhoord door rechercheurs van het Team High Tech Crime. Daarna mochten ze weer naar huis, resultaten van het onderzoek mogen ze in vrijheid afwachten.5 reacties

Dus je zorgd ervoor dat 1.8 miljoen mensen geen internet hebben, vervolgens geef je wat antwoorden bij de overhoring en daarna kan je lekker naar huis toe??????????????????????????????????
Zorgt*
Ene kant tof dat ze het deden

Andere kant naaide ze ook de klanten
@timtag: Ik kan maar niet ontdekken wat hier “Tof” aan zou kunnen zijn…
Je hebt geen UPC ?
Zat al bij hun toen ze nog chello hete.
Dagen zonder internet, dan weer gebrekkig, dan weer borg
kwijt omdat ze het niet goed in comp hadden etc etc!
Daarom @ramshoek

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).