Politie arresteert negen smartphone afpersers

Gratis telefoon bij abonnement
Na een uitgebreid onderzoek heeft de Nederlandse politie negen mannen aangehouden (17-23 jaar) die de afgelopen tijd mensen dwongen om een duur telefoonabonnement af te sluiten. Vervolgens moesten ze de bijbehorende dure smartphone inleveren.

Het gearresteerde negental uit Purmerend, Amsterdam en Huizen kwam onder de aandacht van de politie omdat er tussen mei 2012 en juni 2013 veel aangiftes binnenkwamen. Het ging daarbij om personen die onder druk gezet werden om dure abonnementen af te sluiten en de bijbehorende smartphone af te geven.

Per slachtoffer werden er tussen de drie en vijf abonnementen afgesloten, de slachtoffers werd wijsgemaakt dat zij verder geen klant zouden blijven bij de telefoonmaatschappij waar zij de abonnementen hadden afgesloten. Volstrekte onzin natuurlijk, maar niet iedereen weet dat blijkbaar. En als je wordt bedreigd met een wapen is het wellicht makkelijker om een abonnement af te sluiten dan om te weigeren. De slachtoffers zullen in elk geval nog elke maand aan hun ‘fout’ herinnerd worden als ze mogen betalen voor de abonnementen.

2 reacties

 1. een maat van me verdween een jaar of 2/3 geleden ineens voor een week,
  eerstvolgende keer dat ik hem toen sprak legde hij dit ^ verhaal uit…

  hij zit nog steeds met schulden…

  snap nog steeds niet dat hij er met niemand over heeft gesproken XD

  maar mooit dat ze opgepakt zijn, de politie vertelde die maat van me dat ze letterlijk niks konden doen… en t geld blijft weg, te telefoonmaatschappij heeft ook geen medelijden..

  best treurig allemaal :\

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *