Politie brengt digitale diensten samen in één app

Politie brengt digitale diensten samen in één app
De sterke arm der wet gooit haar oude applicaties in de prullenbak en gaat verder met een geheel nieuwe app: de Nationale Politie-app.

Je wist het misschien niet, maar de politie heeft in de afgelopen jaren een flink aantal apps uitgebracht. Voorbeelden zijn Politie.nl, De politie zoekt, en Politiebureaus. Apps die inmiddels te oud zijn, en er bovendien aan bijdragen dat al het nieuws niet centraal maar versnipperd wordt verspreid. Een wens van de burger was om dit eindelijk eens in één app te proppen, aldus de politie:

“Vanuit het idee van één politie en een uniforme manier van communiceren, zijn die apps samengevoegd in de nieuwe Politie app. De uitkomsten van een onderzoek door de Hogeschool Leiden naar de behoefte van burgers ten aanzien van de nieuw te ontwikkelen app zijn meegenomen”

Zo kun je vanuit de Nationale Politie-app snel contact leggen met de politie en geeft de app pushmeldingen door. Daarnaast is op een kaart altijd het dichtstbijzijnde politie-bureau te vinden. De popo gaat ook volledig social media 2.0 door het mogelijk te maken om artikelen te delen via Facebook, Twitter en e-mail. De indeling van de app is bovendien aan te passen aan je eigen voorkeuren. Schermen kunnen eenvoudig worden toegevoegd en weggehaald.

Wat je met de Nationale Politie-app kan:

  • Snel contact leggen met de politie
  • Politienieuws in uw buurt zien op basis van GPS
  • Landelijk politienieuws ontvangen
  • Gezochte en vermiste personen bekijken
  • Het dichtstbijzijnde politiebureau vinden
  • Pushberichten ontvangen over bijvoorbeeld landelijke incidenten en AMBER Alerts
  • Het twitteraccount @politie volgen
  • Alle relevante telefoonnummers van de politie en haar partners opzoeken

De app is er voor Apple iOS, Google Android, en zal later vandaag voor Windows Phone verschijnen.

Politie brengt digitale diensten samen in één app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *