Politie Dubai zet Google Glass in tegen snelheidsduivels

Amerikaanse agent met Google Glass
De geliefde en gehate techbril kan voor de verkeerspolitie in Dubai uitkomst bieden in de strijd tegen snelheidsovertreders.

Kolonel Al Razooqi laat aan Gulf News weten dat het Dubai Police Smart Services Department een tweetal applicaties heeft ontwikkeld. Eén daarvan stelt verkeersofficieren in staat om direct foto’s te nemen van overtredingen, waarna het beeldmateriaal meteen in een database wordt opgenomen. Hierbij wordt ook de gps-locatie, datum en tijd meegestuurd. Fotograferen met de 5 megapixel camera in Google’s Glass kan trouwens door een spraakcommando te geven, maar we kunnen ons voorstellen dat het in zo’n situatie sneller gaat door even tegen de zijkant van het apparaatje te tikken.

De tweede applicatie is een kentekenscanner. Wanneer de app is geactiveerd, hoeft alleen maar naar een kentekenplaat gekeken te worden. Als deze voorkomt in het register met gezochte of gestolen voertuigen, dan verschijnt er een melding.

Foto: Lt Col Khalid Nasser Al Razooqi test de Glass

Hoewel de Google Glass officieel nog niet wordt verkocht buiten de VS, wil het politiekorps wel alvast weten of het een inzetbaar stukje technologie is. Al Razooqi:

“Als het onze test doorstaat en het een nuttig apparaat blijkt te zijn, dan zullen we het apparaat wellicht in grotere getallen aanschaffen zodra het beschikbaar komt.”

Dubai is overigens niet het enige politiekorps ter wereld waar de slimme bril van Google wordt getest. Begin dit jaar schafte het New York City Police Department (NYPD) er een aantal aan om te kijken hoe de bril in de praktijk werkt. Nederlandse dienders hebben we nog niet kunnen betrappen met een Glass op de neus.

[lg_folder folder=”Google/Glass/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *