Politie gaat smartphones volgen op 30 april

Aluhoedje
Zet je aluhoedje maar op, Big Brother is watching you!

Jongens en meisjes, we hebben een verzoek van de overheid. Of jullie allemaal zo vriendelijk willen zijn om de speciale 30 APPril app te downloaden zodat de politie precies kan zien waar je bent. Zo kunnen ze beter crowd control en crowd management toepassen… De letterlijke oproep is als volgt:

Wees een koning, en download de app.
Download de app en deel je locatie. Daarna heb je ook offline beschikking over informatie als het programma op die dag, de leukste feestjes en handige plekken zoals alle EHBO-posten en tram of metro stations. Geef toegang tot je locatie en kijk op de interactieve kaart om te zien waar het druk is. Zo ben je de koning op 30 april!

Mensen die in complottheorieën geloven of die iets te verbergen hebben zullen ongetwijfeld direct op hun achterste benen staan als ze zoiets lezen. Deze app doet echter meer dan informatie over je locatie verzamelen. Je hebt ook de beschikking over relevante info bij evenementen, nuttige zaken zoals EHBO-posten, OV-punten en routes. Tijdens de Olympische Spelen in Londen is deze app ook al gebruikt, en daar was het een groot succes.

Uiteraard wordt alle informatie anoniem verzameld en gebeurt dat slechts voor een beperkte periode, zo schrijft men:

“De app gaat je locatie pas meten op 30 april tussen 6 uur ’s ochtends en 12 uur ’s nachts en alleen wanneer je je binnen de ring A10 in Amsterdam bevindt”

Het grootste probleem met deze app zal waarschijnlijk het volledige gebrek aan 3G ontvangst zijn. Iedereen die wel eens met Koninginnedag in Amsterdam geweest is weet dat bellen al zo goed als onmogelijk is, en mobiel internet schaarser is dan pinguïns op de noordpool. Misschien toch maar eens denken aan de W van WiFi?

Ga je 30 april naar 020? En wil je gebruik maken van deze app? Downloaden kan voor Android & iOS. (via: frankwatching.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *