Politie gebruikt liedje Taylor Swift om protest- video tegen te houden

Politie gebruikt liedje Taylor Swift om protest- video tegen te houden

Politie gebruikt liedje Taylor Swift om protest- video tegen te houden

De politie heeft geprobeerd de publicatie van een protest- video tegen te houden met een liedje van Taylor Swift. Maar het tegendeel gebeurde!

In ‘The land of the free’ zijn nu al jaren hevige protesten aan de gang. Politieagenten in Amerika zijn regelmatig doelwit van deze demonstranten. Ook zijn er tientallen incidenten waar agenten te ver gaan. Nu lijkt het er steeds meer op dat wetshandhavers de maatregelen voor het verwijderen van auteursrechten van online platforms proberen te gebruiken om te voorkomen dat video’s die hen in een kwaad daglicht stellen, online worden gedeeld.

Politie gebruikt liedje Taylor Swift

In het altijd zonnige Californië heeft een politieagent deze tactiek in de praktijk gebracht. Dit deed hij bij een BLM- demonstrant bij het gerechtsgebouw van Alameda Country. Hij gebruikte hiervoor Taylor Swift’s Blank Space nummer en speelde deze, zoals gerapporteerd door The Washington Post en Variety. Zijn poging mislukte echter spectaculair: de video heeft op dit moment bijna 800.000 views op Twitter, evenals 300.000 views op YouTube. Oeps.

Hoorzitting

De demonstrant was daar voor de hoorzitting in afwachting van Jason Fletcher. Dit is een andere politieagent die wordt beschuldigd van doodslag voor het doden van Steven Taylor in een Walmart. De desbetreffende video is nu geplaatst door een activistische beweging. In de video hoor je de agent toegeven dat hij het populaire Swift-nummer heeft gespeeld, zodat het een waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht krijgt op het videoplatform van Google. “Je kunt alles opnemen wat je wilt, ik weet alleen dat het niet op YouTube kan worden geplaatst”, zei hij.

Het is toch een rare situatie als een agent zich zo onveilig voelt dat hij deze tactieken moet gaan gebruiken. De baas van de agent, de Alameda County Sheriff, heeft medegedeeld dat hiervoor geen regels zijn, maar dat zijn gedrag niet wordt goedgekeurd.

Eén reactie

  1. …en het zou in dat maffe Amerika maar zo kunnen dat juist die agent door de auteursrechtenmaffia kan worden vervolgd vanwege ‘unauthorized public broadcasting without a license’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *