Politie moet niet naar iPhone X, XS of XS Max kijken

Auteur: , Geen reacties
FaceID

Om ongelukjes te voorkomen, een waarschuwing.

De politie krijgt continu trainingen hoe te anticiperen op nieuwe technologie. Één van die nieuwe technologieën is gezichtsherkenning op onder meer de modernere iPhones. In een uitgelekt memo van forensisch onderzoeksbureau Elcomsoft waarschuwt de instantie de politie voor het kijken naar een iPhone X, XS of XS Max.

Mocht dit toestel afkomstig zijn van een crimineel dan is het oppassen. Wanneer een agent naar de iPhone kijkt, registreert de smartphone dit als een poging om het toestel te ontgrendelen. Aangezien het gezicht van de agent onbekend is, wordt de toegang geweigerd. Als dit vijf keer voorkomt, dan schiet de iPhone in een beveiliging. Er is dan een pincode nodig om het toestel te ontgrendelen. Natuurlijk gaat de verdachte die niet geven en moet de politie allerlei goedkeuringen afwachten om het toestel te kraken, áls die er komt. Privacy wetgeving wil nog wel eens roet in het eten gooien voor de autoriteiten.

FaceID is qua technologie misschien nieuw, maar het principe is dat niet. TouchID, de vingerafdrukscanner op oudere iPhones, werkt soortgelijk. Na vijf pogingen schiet de iPhone in een vergrendeling. Met FaceID is het echter makkelijker om een foutje te maken in vergelijking met TouchID. (via Motherboard)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).