Politie neemt iPhone in beslag, verdachte wist ‘m op afstand

Auteur: , 3 Reacties
Vrouw wist iPhone op afstand

Als je iPhone gejat wordt, dan is het handig dat je 'm op afstand kunt wissen. Als 'ie in beslag genomen wordt door de politie, dan blijkt dat ook prima te werken.

De iPhone X van Juelle L. Grant werd in beslag genomen door de politie van New York. Zij zou een schutter opgepikt hebben bij het plaats delict, zodat hij snel kon verdwijnen. Op die manier kon hij ook het gebruikte wapen wegwerken en dat maakt het politie-onderzoek een stuk lastiger. De politie hoopte haar locatiegegevens te kunnen gebruiken om dat te bewijzen.

De advocaat van Grant ontkent haar betrokkenheid, maar de vrouw maakte haarzelf behoorlijk verdacht door de iPhone plotseling te wissen. Het is niet bekend of zij dat zelf deed of door een bekende heeft laten doen, maar feit is wel dat de iPhone helemaal leeg is en dus niet meer gebruikt kan worden om bewijzen te verzamelen.

Grant wordt nu aangeklaagd voor het rommelen met fysiek bewijsmateriaal en het verhinderen van politie-onderzoek, dus het is de vraag of ze niet beter af was geweest als ze het onderzoek gewoon had afgewacht.3 reacties

Amateurs …. Bij een beetje politie korps gaat electronische bewijslast DIRECT een speciale sealed zak in die als een kooi van Faraday dient of ze pakken hem simpelweg in aluminiumfolie.
@turbobrick: of gelijk uitzetten. Bij een android zal niet gelijk lukken. Maar een iPhone kun je altijd uitzetten.
@diablogt: Volgens experts op dit gebied is een telefoon NOOIT 100% uit tenzij de batterij eruit gehaald wordt.
Door hem speciaal te verpakken weet je 100% zeker dat invloeden van buitenaf iets kunnen bewerkstelligen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).