Politie: ‘Stop met gebruik Internet Explorer’

Politie: 'Stop even met gebruik Internet Explorer'
Of u even wil switchen naar Opera, Firefox, Chome of Safari.

De reden voor deze waarschuwing is het beveiligingslek in Internet Explorer 6 tot en met 11. Microsoft erkent het probleem en zegt al te werken aan een oplossing. Maar dit kan nog wel een paar weken duren. En dat weten hackers, volgens het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse veiligheid kan het lek complete computersystemen infecteren via een kwetsbaarheid in Adobe Flash Player, waarmee de beveiliging van Windows wordt omzeild.

Reden genoeg voor het Team High Tech Crime van de Nederlandse politie om het gebruik van Internet Explorer af te raden. “Gebruik IE alleen als het niet anders kan, en in Uitgebreide Beveiligde Modus. Veiligere alternatieven zijn oa Opera, Firefox, Safari, Chrome.” aldus de internetcops op Twitter.

Politie: 'Stop even met gebruik Internet Explorer'

Wanneer Microsoft het lek dicht zullen Windows XP-gebruikers desondanks onbeschermd blijven. Dit OS wordt namelijk niet meer ondersteund. Alleen gemeenten en bedrijven krijgen tegen betaling nog support.

Mocht je om wat voor reden dan ook niet kunnen switchen van browser en je computer toch beter willen beschermen, hang IE dan even in de ‘Uitgebreide beveiligde modus’ via Configuratie > Internetopties > Geavanceerd en vink daar het juiste vakje aan. Op Windows 7 moet deze optie handmatig worden ingeschakeld, Windows 8 heeft deze modus standaard ingeschakeld in de Metro-versie van IE. Tot slot kunnen gebruikers zich ook beveiligen tegen potentiële aanvallen door Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) 4.1 en EMET 5.0 Technical Preview te installeren.

Foto-CC: McQueen85

Eén reactie

  1. Alle server versies van windows lopen ook geen gevaar. Of je kunt er voor kiezen flash uit te zetten maar dat kan je weer geen filmpjes op autoblog kijken.

    Dillema 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *