Politie vraagt regelmatig reisgegevens OV-chipkaart op

OV-chipkaart Osama
Toen de OV-chipkaart werd ingevoerd waren veel mensen bang voor dat politie en justitie reisgegevens zouden opvragen om mensen in de gaten te kunnen houden. Nu blijkt dat meerdere malen per week reisgegevens worden opgevraagd bij Trans Link Systems (TLS), het bedrijf achter de OV-chipkaart.

Volgens een woordvoerster van TLS zou de politie deze informatie gebruiken om bijvoorbeeld vermiste personen te vinden. Yeah sure, alsof dat de enige reden is. In principe bewaard TLS reisgegevens gescheiden van naam, adres en woonplaats van reizigers, maar als politie en justitie het willen kunnen die gegevens worden gekoppeld.

Naast reisgegevens vragen politie en justitie ook met grote regelmaat informatie op bij parkeerorganisatie SHPV. Zo kan achterhaald worden welke auto’s in een bepaalde parkeergarage geparkeerd stonden. Dit zou gedaan worden om onderzoek te doen naar mensen die gebruikmaken van vervalste pinpassen. Het was al langer bekend dat de Belastingdienst informatie opvroeg bij parkeerorganisaties om leaserijders te controleren.

Heb je geen vertrouwen meer in de OV-chipkaart? Dan is het altijd nog mogelijk om een anonieme kaart aan te schaffen. (via: telegraaf.nl)

Nog geen reacties

  1. En zo erg is het niet dat de politie dit soort dingen doet. Want het is al regelmatig bewezen dat het wel werkt het bekijken van dit soort dingen. Ik heb niks te verbergen en zolang er nog steeds mensen met foute bedoelingen tussenuit worden gehaalt met dit soort acties mogen ze van mij hun gang gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *