Popmuziek maakt zonnepanelen 50% efficiënter

Auteur: , 4 Reacties
Zonnecellen

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is echt zo.

Britse onderzoekers zijn erachter gekomen dat bepaalde types zonnepanelen zo’n 50% efficiënter zijn als ze worden blootgesteld aan popmuziek.

Reguliere zonnepanelen zijn gebaseerd op silicium, maar de zonnepanelen waar we het hier over hebben zijn gebaseerd op het goedkopere zinkoxide. Een groot voordeel van deze zonnecellen is dat ze flexibel zijn en dus in allerlei vormen gebogen kunnen worden.

Een groot nadeel van dit type zonnecel is dat de efficiency slechts 1,2% is, dat is beduidend minder dan bij zonnecellen die op silicium gebaseerd zijn. Maar nu blijkt dat de efficiency met maar liefst 50% verhoogd kan worden als de cellen worden blootgesteld aan popmuziek. Dat komt waarschijnlijk door de trillingen en het feit dat er bij popmuziek grote verschillen zijn.

Deze vinding zal er waarschijnlijk voor zorgen dat dit type zonnecel vaker geplaatst zal worden op plaatsen waar veel lawaai is. (via: newscientist.com)4 reacties

Wat een telegraaf titel. Conclusie geluidsgolven zorgen voor een hogere efficientie en niet specifiek popmuziek.
@renaultsport250: wrong. Er zijn meerdere soorten muziek getest en bij popmuziek was de verbetering het hoogt. Popmuziek zorgt dus wel voor een hogere verbetering.
@robertr: Hoezo wrong? Wat is popmuziek? welk nummer hebben ze gebruikt? Er zijn ook hele rustige popnummers. Waarschijnlijk is heavy metal nog efficienter. Ik wil alleen maar aangeven dat de term popmuziek niet wetenschappelijk is. Het artikel doet vermoeden dat enkel popmuziek zorgt voor een betere efficientie en dit wordt vervolgens in de laatste zin pas ontkracht: ” dit type zonnecel vaker geplaatst zal worden op plaatsen waar veel “lawaai” is.”
Met een verhoging van 50% is de efficiency nu geen 1.2% maar 1.8%…..-_- jippie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).