Populaire kalender-app verdwijnt na minen crypto’s

Auteur: , Geen reacties
Populaire kalender-app verdwijnt na minen crypto's

Dat is niet de bedoeling.

Je kunt gebruik maken van de standaard kalender applicatie op een Mac, maar via de App Store is het tevens mogelijk om een app van derden te downloaden. Een zeer populaire app genaamd Calendar 2 is uit de App Store verdwenen. Reden hiervoor is een recente update van Calender 2 die erg omstreden is.

Met de update hebben de ontwikkelaars een miner gebouwd binnen de applicatie. Gebruikers van Calender 2 minen ongevraagd Monero en de opbrengst gaat naar de ontwikkelaar. Het is niet duidelijk of ontwikkelaar Qbix of Apple de app uit de App Store heeft gehaald. Qbix zegt namelijk tegenover Ars Technica dat de miner uit de app zal worden gehaald.

Volgens de ontwikkelaar is de miner buggy en vraagt het veel rekenkracht van de processor. Dit resulteerde in negatieve feedback en dus een beschadigde reputatie voor Calender 2. Laptop-gebruikers zagen hun batterijpercentage drastisch afnemen door het gebruik van Calender 2. Qbix zegt dat de miner dan ook niet meer terugkeert in de app.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).