Porsche Design komt met toffe 2-in-1-laptop

Porsche Design
Op het Mobile World Congress in Barcelona kwamen Microsoft, Intel en Porsche Design met een 2-in-1-laptop op de proppen.

De drie samenwerkende partijen hebben er een interessant product van gemaakt. Zo ziet het uiterlijk van het apparaat er behoorlijk strak uit en zijn de technische specs dik in orde. De laptop heeft een 13,3-inch (3200×1800) afneembaar touchscreen dat je 360 graden kunt draaien. Het apparaat wordt aangedreven door een Kaby Lake Intel Core i7 processor met 16 GB aan werkgeheugen. De opslag bedraagt 512 GB. De Porsche Design Book One weegt 1580 gram, of 758 gram als tablet.

Videogesprekken zijn mogelijk dankzij een 5-megapixelcamera en de 2-in-1-laptop gaat zo’n 14 uur mee. Naast de reguliere camera beschikt het apparaat ook over een infraroodcamera. Er zijn twee USB-C poorten en twee USB 3.0 poorten. Eén van de USB-C poorten is compatibel met Thunderbolt 3.

Al dat moois komt wel met een prijskaartje. Een Nederlandse prijs is nog niet officieel bekend, maar in Duitsland kost de multifunctionele laptop 2795 euro. Je krijgt hier tevens een stylus bij meegeleverd.

[lg_folder folder=”Porsche/Porsche_Design_Book_One/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

24 reacties

    • @granlusso: voor een vergelijkbare yoga x1 van lenovo betaal je ook al snel €2200. Moet dan wel een quadcore i7 zijn. Maar 14 uur accuduur bij 3200×1800 met i7 en 512 ssd en uiteraard 16gb werkgeheugen is voor deze prijs geen afzetterij.
      Gewoon goede specs

      • @turbobrick: ligt helemaal aan welke MacBook je pakt als vergelijk. Echter voor dit bedrag heb je al een mooie MacBook pro. Daarbij behoud Apple zijn waarde moeten we bij de Microsoft laptop nog maar afwachten. En ja ik ben een Apple fanboy.

        • @zeevink: Ja, je koopt ook een computer om mee te beleggen …
          Waarde houden is leuk maar de meesten gebruiken zoiets en dat het liefst heel wat jaartjes.
          Ik heb liever een machine waar ik wat mee kan en dan ook alles op doe als iets wat tegenvalt maar wel zijn waarde houd en alleen maar zinvol is als ik het verkoop.

          De nieuwe MBP is gewoon 3x niks … MS maakt de laatste tijden leuke stappen, hetzelfde kunnen we al 2 jaar niet echt zeggen voor Apple, sorry.
          Oh ja, er komt in 2017 een Apple TV aan die wel 4K kan streamen ! Kan je eindelijk je Iphone 6 filmpjes uit 2015 via Apple TV op je UHD scherm zien …. Goh.

      • @turbobrick: koop je toch lekker een windows machine die naar een jaar niet meer vooruit te fikken is en daarnaast geen drol meer waard is. Macbook air kost tegenwoordig nog geen 1000,- en is van alu vervaardig en platter dan dit apparaat. Beter in verdiepen voordat je mening geeft 😉

        • @kevin82: Ja is dunner … Geweldig.
          Opslag is 0 … Niks touch … Niks aansluiten … Scherm uit het jaar 2011 .. Geen krachtpatser … waardeloze webcam … Moet ik even doorgaan ?
          Die goedkope MBA heb je echt geen ruk aan als serieuze gebruiker.

          Het draait om de MBP, dat zijn de machines maar tegenwoordig extreem duur, niet krachtig genoeg, en onhandig in gebruik met 18 adaptoren.
          Om maar te zwijgen over alle issues die met de hardware gepaard gaat.

          • @turbobrick: webcam gebruik jij elke dag haha idd belangrijk hoor.. air bestaat al jaren dus niet de nieuwste techniek idd maar kost ook de helft.. iets net appels en peren. Batterij gaat ook hele dag mee bij mav.. voor werk ideaal rn adaptors?? Draadloos is alles tegenwoordig hoor het betreft ern mac geen imac dus onderweg en ohh verl plezier met je virusscanners en fragmenteren hahaha

          • @kevin82: Typische Apple fanboy reacties:

            – Gebruik je nooit
            – Doe alles draadloos
            – Virus
            – etc etc

            Allemaal cliche’s anno 2017.
            Ondertussen kijken zelfs de dikste fans met een jaloers oog naar windows machines waar wel vernieuwing en keuze is.
            Er is immers werkelijkwaar in 2 jaar niks spannends of echt moois gemaakt.

    • @pesu: het is een surface book in een hip jasje maar dan zonder de dedicated videokaart.
      Jammer want ik zoek iets vergelijkbaars om Solidworks op te draaien.
      Wacht nog wel even op de nieuwe Surface book.

      • @JanJansen: Dat kan, maar de Surface Book kost maximaal 1900,- en dan heb je er (naar het schijnt) een nette GT940 in zitten. Kun je prima mee op Solidworks, Inventor, maar ook de zwaardere programma’s als Femaps en ANSYS.

        Probleem waar ik mee zou zitten als ik een Surface Book had is het intern geheugen van 8GB. Ik heb vaak Matlab-Simulink openstaan met Inventor en Femaps op de achtergrond, dat vertraagt het e.e.a. aanzienlijk.

        Ben ook benieuwd naar de Book 5, veelbelovende specs/roddels.

  1. denk dat k t nog effe met m’n Panasonic Touchbook CF31 zal doen. die kan tenminste tegen vallen, regen en je kan er met een auto over rijden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *