Porsche en Boeing zetten ook in op een vliegende auto

Auteur: , 10 Reacties
porsche-boeing-vliegende-auto

Het is niet meer de vraag óf, maar wanneer we naar het werk vliegen.

Nog niet zo lang geleden konden we melden dat in Japan een experiment gaande is met drones die een persoon kunnen vervoeren. Het Nederlandse Pal-V is al veel verder en heeft het orderboek al vol staan. Nu komt er nog een geduchte concurrent bij die zich met vliegende voertuigen bezig gaat houden. Boeing en Porsche tekenden een samenwerkingsovereenkomst.

De twee bedrijven gaan samen een internationaal team opzetten om de ‘premium urban air mobility vehicles’ te ontwikkelen. De bedrijven zien de vliegende voertuigen als de ‘derde dimensie’ in autorijden en verwachten dat dit een key-markt kan worden.

De elektrische auto zou verticaal moeten kunnen opstijgen en landen. Men verwacht redelijk snel aan de slag te kunnen gaan met een prototype en testritten/-vluchten. De gedachten gaan uit naar zowel autonoom bewegende voertuigen als voertuigen die bestuurd gaan worden. Overigens wil men met de samenwerking breder kijken naar mogelijkheden om deze vliegende voertuigen in te zetten. Men zal dan ook diverse user cases gaan ontwikkelen. Wat zij daarbij precies in gedachten hebben delen ze nog niet.

Tijdens de presentatie bespraken Boeing en Porsche resultaten van studies waaruit zou blijken dat deze vorm van vervoer efficiënter, milieuvriendelijker en veiliger is dan traditioneel autorijden. Ook verwacht men dat we ze vanaf 2025 echt kunnen zien vliegen.

Foto: Porsche10 reacties

Even off-topic. Ik vind het zonde dat jullie zo weinig reacties krijgen onder tech artikelen. Ik bezoek Apparata namelijk elke dag en vind dat jullie leuke en interessante artikelen publiceren.
@jamesbond007: Bedankt! Dat waarderen we zeer.
@RubenPriest: misschien ook een apparata app bouwen?
@jamesbond007: Heb je zeker een punt. Deze dochtersite is helaas in de comment-sectie een stuk minder druk bezocht.
@dutchdriftking: zijn al genoeg bekende techsites. Waarschijnlijk daarom
Laat Boeing eerst maar is vliegende vliegtuigen maken! De max staat nog steeds aan de grond.
@povel: Waarom hebben ze die deal niet met Airbus getekend? Is veel logischer.
@vondick: Volgens mij is Airbus al een tijdje bezig met een vliegende auto.
Zal wel makkelijk zijn als ze dan ook invlieg parkeer mogelijkheden hebben op diverse etages in hoge gebouwen.
Hoog tijd. Tegen 2050 lekker vliegend naar het werk. O nee…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).