Porsche komt met misselijkmakend idee voor in de auto

Auteur: , 13 Reacties
Porsche komt met misselijkmakend idee voor in de auto

En het moet juist misselijkheid tegenaan?!

Petrolheads zitten het liefste heel de dag in en rondom een auto. Het begrip wagenziek is ze wat dat betreft vreemd. Ja, wellicht na een aantal hardcore rondjes op een circuit. Voor de ‘gewone’ medemens is wagenziek zijn een vaker voorkomend begrip. Sommige mensen kunnen er slecht tegen om lang (achter) in een auto te zitten en krijgen een misselijk gevoel.

Porsche wil die groep gaan helpen met een speciaal Virtual Reality-systeem die mensen achterin de auto kunnen gaan gebruiken. Aanvankelijk klinkt het idee raar. Als iets misselijkmakend is, dan is het wel een langdurige ervaring met Virtual Reality. Laat staan zo’n systeem gebruiken in een bewegende setting. Toch denkt Porsche dat dit een oplossing kan zijn.

Porsche komt met misselijkmakend idee voor in de auto

De Duitse autofabrikant toonde het concept gisteren tijdens de Startup Autobahn Expo Day. De VR-set is verbonden met sensoren in de auto. Wie de set draagt komt terecht in een virtuele entertainment wereld. Als de auto door de bocht gaat, dan beweegt de VR-set met het voertuig mee. Omdat de rijrichting in de echte wereld hetzelfde zal zijn als in de virtuele wereld moet je lichaam geen misselijk gevoel krijgen.

Porsche gaat het systeem doorontwikkelen. In een later stadium moet de VR set afgestemd kunnen worden met het navigatiesysteem. Zo ontstaan er op maat gemaakte levels die je exact tot de plaats van bestemming bezig kunnen houden. Daarnaast wil Porsche naast games ook andere vormen van entertainment aanbieden, zoals het kunnen kijken van een film of een virtuele conferentie bezoeken. Porsche is onderdeel van het joint project met Holoride, zoals de startup heet. Eerder dit jaar maakte Audi bekend een aandeel te hebben in de startup.

Tijdens de IAA Next Visions Day en op de International Motor Show (IAA) in Frankfurt kunnen bezoekers de Holoride uitproberen. Het is niet bekend of auto’s uitgerust worden met een kotszakje achterin. Check een video van het concept, gemaakt door de startup enkele maanden geleden, hieronder.13 reacties

Individualisme level 2.0
Trieste ontwikkeling.
Met het gevaar dat niemand me gaat geloven: Ik had dit serieus laatst ook helemaal uitgedacht. OBDII dongle in de auto om snelheid, gas/rem en stuurbewegingen uit te lezen en dan in de VR omgeving dit mee te laten bewegen. Dan zul je dus nooit zelf het voertuig een andere kant op kunnen laten gaan, want dan wordt je misselijk. Wel kun je interactieve wereld eromheen maken.
Had al bedacht om OSM kaartmateriaal te gebruiken, dan kan je dus ook al een hele setting maken voor je omdat je weet hoe de weg gaat lopen.
Ik was dus uiteraard niet de enige die dit bedacht had :(

Lijkt me overigens wel lastig om dit echt soepel en naadloos te krijgen. Ik heb ook al eens op de passiegersstoel gezeten terwijl we offroad aan het rijden waren, en dan op je telefoonscherm kijken om mijn drone te besturen (dan kijk je door de ogen van de drone). Binnen een minuut was ik echt compleet misselijk, want niks klopt meer met elkaar.
ideaal voor die vervelende kinderen, bek dicht en scherm op je neus
@gove: tip: stevig plakband
@gove: dus ideaal voor jou…
@tanzanitef30n: goeie man
@gove: gewoon geen kinderen nemen! Lekker rustig en goed voor de aarde.
Typisch een vrouw met een game controller die in haar hand heen en weer gaat!
En als je ongeluk maakt???
@elemento: Dan ga je deaud
@elemento:

Inkoppertje : GAME OVER
En straks bij de zelf-rijdende auto ook zo achter het stuur?
Een film kijken of een conferentie bezoeken. Dat staat dan toch weer haaks op het hele idee van beweging nabootsen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).