Porsche Taycan is de eerste auto met Apple Music

Porsche Taycan is de eerste auto met Apple Music
Het alternatief op Spotify komt naar de elektrische Porsche.

Apple is dikke matties geworden met Porsche om dit voor elkaar te krijgen. In principe krijgt elke toekomstige Porsche Taycan-eigenaar te maken met Apple Music. Het techbedrijf uit Cupertino zal ongetwijfeld een flink bedrag hebben moeten betalen richting Porsche om dit te regelen.

Hoe werkt het?
Moderne auto’s komen met Android Auto en/of Apple CarPlay, zo ook de Porsche Taycan. Om te genieten van muziek via streaming moet je echter ergens een abonnement hebben lopen. Bij een dienst als bijvoorbeeld Spotify of, in dit geval, Apple Music. Iedere Taycan-rijder krijgt met de aankoop van de auto een halfjaar Apple Music cadeau.

De dienst is volledig geïntegreerd in de auto. Klanten die al reeds gebruik maken van Apple Music krijgen drie maanden gratis bovenop het bestaande abonnement. Muziek afspelen via deze dienst in de auto kan ook via een stemcommando in de Taycan. Apple Music is zo geïntegreerd dat je met je stem tracks, albums of een radiostation kunt uitkiezen

De bibliotheek van Apple Music bevat zogenaamde Apple Digital Masters. Deze bibliotheek omvat 50 miljoen tracks die in studio-kwaliteit kunnen worden beluisterd. Dat klinkt ongetwijfeld lekker op je Bose of Burmester audiosysteem in de Taycan.

De samenwerking tussen Porsche en Apple gaat nog verder. Apple Music gaat playlists samenstellen, speciaal voor Porsche-rijders. Ze zijn gebaseerd op wat je gaat doen met de auto. Er komen playlists voor als je in de Alpen gaat knallen en playlists als je in de file staat. Het is voor het eerst dat Apple Music op deze wijze in een auto geïntegreerd wordt.

Lees ook: Zoveel mensen betalen maandelijks voor Apple Music

13 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *