Power Meter controleert of USB-C kabels veilig zijn [video]

Satechi Power Meter
Voorkomt je een eventuele oververhitting of ontploffing.

Steeds meer apparaten maken gebruik van een USB-C-poort, waaronder bijvoorbeeld de populaire MacBook Pro. Deze nieuwe USB-ingang moet onder andere het opladen en de snelheidsoverdracht van bestanden bevorderen. Er zijn echter veel goedkope kabels, accessoires en accu’s op de markt die lang niet altijd geschikt zijn voor de USB-C-ingang van je apparaat, met alle gevolgen van dien.

Dankzij de Satechi Power Meter weet je meteen of het te gebruiken product overweg kan met je toestel. Het apparaatje is een klein kastje dat als tussenstation geplaatst dient te worden tussen een USB-C-poort en een kabel. Koppel je eigen toestel eraan en je ziet op het Power Meter-schermpje de hoeveelheid voltage en energie er overgedragen wordt.

Komen deze getallen niet overeen met wat er op de verpakking staat, dan kun je de onveilige kabel snel verwijderen om zo erger te voorkomen. Een kabel die bijvoorbeeld te weinig stroom doorgeeft, laat het opladen van je toestel onnodig lang duren. Een kabel die daarentegen te veel stroom doorgeeft, kan ervoor zorgen dat je apparaat oververhit raakt of mogelijk ontploft.

Al met al een handige accessoire die voorkomt dat je dure hardware (onoplosbare) schade oploopt. De Satechi Power Meter is voor omgerekend zo’n 28 euro te bestellen op de Satechi-website.

[gv data=”TdPtz2R5MG0″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Weer typisch een oplossing voor een niet bestaand probleem. Als je nou gewoon fatsoenlijke spullen koopt heb je ook geen gedonder.

    Met mensen die altijd goedkope china-shit kopen (en vaak klagen) heb ik geen medelijden. Als je zo dom bent, dat je niet aan je water voelt dat iets “wel erg goedkoop” is, ben je toch niet te redden. Explodeer dan bitte. Is ook beter voor de genenpoel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *