Popcorn Time-oprichter stopte vanwege dreiging Warner Bros

Popcorn time downloaden
Dames en heren. We got him. De man die ons de geniale doch illegale streamingdienst Popcorn Time bracht.

Torrentfreak meldt dat de oprichter van Popcorn Time zijn identiteit bekend heeft gemaakt aan een Noorse site. De man achter de illegale variant van Netflix, waar je in een handomdraai tv-series en films via het bittorrentnetwerk kunt streamen, is niemand minder dan Federico Abad. Een Argentijn waar we nog nooit van gehoord hadden.

LinkedIn

We weten niet waarom hij nu plots zijn identiteit bekend maakt, we weten wel de redend dat hij de tent verlaten heeft in maart 2014. Aangezien Popcorn Time één grote auteursrechtenschending is, kwamen de rechtszaken vanuit de filmindustrie al snel op gang. Hij besloot daar niet op te wachten, want toen hij zag dat een advocaat van Warner op alle LinkedIn-profielen van zijn medewerkers had gekeken, gaf hij er al de brui aan. Abad:

“We do not know how, but he had managed to track us down. We were quite put out. We thought it was a scare tactic. And we were frightened. None of us were anonymous anymore. They knew where we worked and where we lived,”

Open source

Dat betekende overigens niet het einde voor Popcorn Time. Hij maakte de software open source beschikbaar, waarna andere ontwikkelaars het overnamen en de dienst mondiaal verder uitrolden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *