Premier Erdogan laat Twitter blokkeren in Turkije

Twitter Banned
Na er eerder al mee gedreigd te hebben, heeft de Turkse premier Erdogan heeft vlak voor middernacht Twitter laten blokkeren in zijn land.

Een persbericht van het Turkse ministerie van Algemene Zaken laat weten dat Twitter niet heeft voldaan aan rechterlijke uitspraken om enkele tweets te verwijderen. Hierdoor zit er niets anders op dan Twitter te blokkeren, zo luidt de verklaring. Twitter zelf kan de blokkade nog niet bevestigen en onderzoekt de zaak. Gebruikers kunnen via een sms nog wel gewoon een tweet plaatsen, zo heeft het bedrijf laten weten.

Gebruikers die in Turkije de website van Twitter benaderen, krijgen onderstaand bericht te zien.

Turkse Twitter Blokkade

Premier Recep Tayyip Erdogan is vooral erg opgefokt doordat er via Twitter de afgelopen weken geluidsopnames van telefoongesprekken lekten die Erdogan in diskrediet brengen. Volgens hem zijn deze gesprekken vervalst.

Dat de Turkse premier het niet zo op heeft met sociale media, is geen geheim. Eerder dreigde hij al Facebook en Youtube te zullen weren. Eurocommissaris Neelie twittert dat ze het een laffe, ongegronde en zinloze actie vindt.

4 reacties

  1. Achterlijke gladiool, hoop dat hij aankomende verkiezing op mag tyfen. Als mensen op hem gaan stemmen zijn ze absoluut niet goed in hun hoofd.

    Als Nederlandse-Turk heb ik in ieder geval de hoop verloren in mijn Vaderland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *