Presenteert Apple weer een 4-inch iPhone in 2015?

4-inch-iphone
Volgens anonieme bronnen zou Apple in 2015 toch weer een 4-inch iPhone onthullen. Deze nieuwe editie zou naast de iPhone 6 en 6 Plus worden verkocht.

Het Aziatische Feng zegt anonieme bronnen gesproken te hebben die beweren dat Apple werkt aan een kleinere iPhone, die weer gemakkelijk met één hand te gebruiken is.

iPhone 5C
Met de introductie van de iPhone 5 prees Apple het 4-inch formaat nog, maar ‘vergat’ deze complimenten al snel toen ze met de 6 op de proppen kwamen. Dit kleinere model zou de plek van de geannuleerde iPhone 5C mooi opvullen.

Als de bronnen gelijk hebben, dan krijgen we het toestel in de tweede helft van 2015 te zien. Dat is in dit geval wel de vraag, omdat Feng een relatief onbekende bron is. Wel is het een interessant idee, aangezien er nog steeds veel mensen zijn die het 4-inch scherm handiger vinden dan het grote scherm van de iPhone 6 en 6 Plus (die overigens ook met het grote scherm enorm populair zijn).

Nog geen reacties

  • @Donstil: Omdat er mensen zijn die liever een kleiner scherm hebben. Bovendien staat de ipad verkoop lichtjes onder druk door de 6 plus.

   Als ze terug een iphone uitbrengen die een 4 inch scherm heeft en pakweg 300€ goedkoper is dan de duurste 6 plus, zou het wel eens kunnen dat die koper het scherm toch wat te klein vindt voor bepaalde taken, en er een ipad bijkoopt. Want “kleine” iphone + ipad voor de prijs van een 6 plus. Dubbel kassa.

   • @luxaeterna: 300,- goedkoper gaat natuurlijk niet gebeuren, tenzij ze 5c/s hardware gaan gebruiken en daar zit dan weer niemand op te wachten. Als dat ding er al komt (De bron heeft geen goeie trackrecord oid)

    Het valt me op dat de mensen die een kleiner scherm willen vooral op het internet blijken te leven, want aan de verkopen is het duidelijk niet af te lezen. Het voelt een beetje als de doelgroep die zijn telefoon vervangt om de 3 a 4 jaar. De doelgroep die eigenlijk helemaal niet zo belangrijk is voor de telefoon fabrikanten, de steeds groter worden de telefoon bevestigd dit wel, high-end telefoons met een klein scherm worden niet meer gemaakt,

    Het zou me enorm verbazen als er nog een nieuw high-end 4″ model van Apple komt.

 1. Dubbeltikken op de homeknop en het startscherm zakt automatisch iets naar beneden zodat je met je duim bij de bovenste app-icoon kunt, zo’n iPhone 6 is zo gek nog niet.

  Vind webpagina’s op een iPhone 6 al klein overkomen ,laat staan op een een 4″ scherm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *