Pressy: slim knopje dat elke Android telefoon beter maakt

Pressy
Dit product is zo simpel en tegelijk zo briljant dat je je eigenlijk afvraagt waarom niemand er eerder aan gedacht heeft. Wat het precies is? Pressy is een knopje dat je in de aansluiting voor de koptelefoon van elke Android telefoon kan proppen. Daarna kan je het knopje programmeren zodat je gemakkelijk allerlei functies kan oproepen.

Bij Pressy hoort namelijk een app waarmee het mogelijk is om kliks te koppelen aan ‘opdrachten’. Zoals bijvoorbeeld: twee korte kliks is een foto maken, een lange en een korte klik is WhatsApp openen en nog veel meer. Dankzij Pressy kan je heel snel functies van je telefoon activeren zonder veel handelingen te verrichten.

Dat veel mensen dit een briljant idee vinden blijkt wel uit het feit dat Pressy binnen 24 uur meer dan $100.000 ophaalde via Kickstarter. Het doel was $40.000, maar momenteel staat de teller al op meer dan $150.000 en er zijn nog 45 dagen te gaan.

Gebruik je de 3.5 mm mini jack van je telefoon al voor je koptelefoon? Geen nood! Als je koptelefoon over knopjes beschikt kan je die ook gebruiken om de opdrachten te versturen. De bedenkers van Pressy gaan er vanuit dat ze over 4 maanden de eerste exemplaren kunnen uitleveren.

Pressy zou moeten werken op elke Android telefoon die op Gingerbread (2.3) of hoger draait. Het handige knopje is te koop voor $17.

[gv data=”GrxAfqK2q7Q”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/Pressy/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Lijkt me zeer handig! hoewel je natuurlijk wel snel zo’n knopje kwijt raakt zodra je je oortjes inplugt.. Net als die leuke plug van de Huawei Ascend P6.. Ziet er leuk uit, maar zodra je even oortjes erin wil doen heb je zo’n losse plug van 1cm bij 3,5mm in je handen…. Die raak je geheid kwijt..
    Maarr erg leuk idee voor toch nog redelijk weinig geld!

  2. hmm, niet meer dan een hotkey, en je moet elke keer dat malle ding eruit halen als je muziek wilt luisteren. Aangezien ik en velen, meerdere malen per dag mijn oortjes gebruik is het denk niet handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *