Zo ontstaan prijsverschillen in Bitcoin

Auteur: , Geen reacties
prijs-bitcoin-vergelijken-bitcoin-kopen

Zo koop je Bitcoin het beste als de prijs op hetzelfde moment verschilt.

Iedereen die onze Bitcoin-beursflitsen leest weet dat de prijs van de Bitcoin op ieder moment anders kan zijn. Minder mensen weten dat de prijs van de Bitcoin zelfs op hetzelfde moment kan verschillen. Voor die verschillen zijn verschillende oorzaken aan te wijzen.

Zo is het eerst belangrijk om te beseffen dat er een verschil is tussen een beurs (waar de prijs tot stand komt door vraag en aanbod) en een handelsplatform (waar de eigenaar van het platform zelf de inkoop- en verkoopprijs van een Bitcoin bepaalt). Hier kunnen de eerste verschillen optreden. Immers, vraag en aanbod kan op een bepaald moment verschillen van de prijs die ontstaat als de handelaar zijn marge op het handelsplatform berekent.

Doordat vraag en aanbod op iedere beurs kan verschillen kan de prijs van de Bitcoin ook per beurs verschillen. Zo zagen we eerder dit jaar een flash crash op cryptobeurs Kraken, waardoor je in korte tijd heel goedkoop Bitcoin kon kopen.

Ook kan de geografische locatie uitmaken. In landen waar de nationale munt erg zwak is kan de vraag naar Bitcoin toenemen. Zo zien we bijvoorbeeld hogere koersen in Venezuela. Ook zien we dat de Aziatische markten grotendeels verantwoordelijk zijn voor de recente koersstijging. De vraag ligt daar beduidend hoger dan in andere delen van de wereld.

Deze prijsverschillen zijn voor investeerders interessant. Het is echter ondoenlijk om zelf alle markten en alle beurzen te controleren. Zeker ook omdat niet elke beurs even betrouwbaar is. Daarom is er nu een handige site waar je in één oogopslag bij diverse betrouwbare aanbieders de Bitcoin-prijzen vergelijken.

Als je eenmaal de aangeboden prijzen hebt vergeleken en je weet het duurste en goedkoopste aanbod ben je natuurlijk niet verplicht om ook direct overhaast te kopen. Naast de prijs kunnen er immers nog andere factoren van belang zijn. Zo kan het belangrijk zijn dat je een Nederlandstalig platform vindt. Misschien wil je naast de Bitcoin ook wel in andere cryptomunten handelen. Kortom, er zijn genoeg persoonlijke voorkeuren te bedenken waarom je toch even verder wilt vergelijken als je de prijzen kent. Misschien is dit een goede hulp bij Bitcoin kopen ?Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).