Prijs Huawei Ascend P7 in Nederland: €399


Vanaf vandaag ligt de Huawei Ascend P7 in de winkels. Een high-end Android-telefoon met puike specificaties.

De Huawei Ascend P7 is de opvolger van de Ascend P6 en wordt door het Chinese bedrijf neergezet als het nieuwe vlaggenschip. Met een dikte van 6,5 mm is hij iets gegroeid ten opzichte van zijn voorganger, maar blijft een van de dunste smartphones op de markt. En met een adviesprijs van €399 is-ie een stuk goedkoper dan de toppers van HTC, Samsung, Sony en LG.

Maar wat krijg je daarvoor? Ten eerste een 5 inch IPS-paneel met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De 124 gram wegende telefoon draait op een quadcore HiSilicon-processor uit eigen stal, met een kloksnelheid van 1,8 GHz en 2 GB aan werkgeheugen. De accu heeft een capaciteit van 2500 mAh en de interne opslagcapaciteit van 16 gigabyte kan middels microSD-kaarten worden uitgebreid.

Huawei Ascend P7

De heilige graal voor selfie-adepten

Huawei plaatst achterop in de linker bovenhoek een fraaie 13 megapixel camera, die nette foto’s schiet en je films in full HD-kwaliteit laat opnemen. Je kunt ook razendsnel foto’s schieten door twee keer op de volumetoets te klikken, zelfs als de telefoon in standby-modus staat. Maar de meest opmerkelijke camera zit aan de voorzijde: een 8 megapixel exemplaar die wordt aangeprezen als de ultieme selfiecam. Je kunt er ook ‘groefies’ mee maken, middels de panoramamodus. Vrowuen zullen ongetwijfeld dol zijn op de spiegelfunctie die Huawei op de Ascend P7 aanbiedt.

De Huawei Ascend P7 draait op de laatste versie van Android (4.4.2 Kitkat), met daaroverheen Huawei’s eigen Emotion UI-interafce, kortweg EMUI. De Huawei Ascend P7 is vanaf vandaag in wit en zwart verkrijgbaar tegen een losse verkoopadviesprijs van 399 Euro.

[lg_folder folder=”Huawei/Ascend_P7_/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *