Prijs iPhone 5s in Argentinië: 2500 euro!

Pesos
De Apple iPhone 5s kost $199 om te maken. Om em te kopen heb je minimaal 649 dollar nodig, maar in Argentinië moet je wat dieper in de buidel tasten.

Jawel, om aldaar een iPhone 5s te kopen moet je 20.000 pesos aftikken, oftewel 3500 dollar of 2500 euro. Dat is het viervoudige van de adviesprijs. Officieel is de iPhone 5c en 5s al in 11 landen gelanceerd, maar in Argentinië zijn ze nog niet beschikbaar. Eind december komt de nieuwe feun in nog eens 100 landen te koop, maar ook dan zal het apparaat niet in Argentinië te koop zijn. De reden? In maart 2011 oordeelde de Argentijnse president Cristina Kirchner dat Apple geen producten mocht verkopen indien ze het certificado de origen (certificaat van oorsprong) niet konden voorzien. Oftewel, buitenlandse elektronica-producenten moesten vanaf toen bewijzen dat hun producten lokaal worden geassembleerd.

Argentijnen die een iPhone (of andere iUnit) willen kopen, hebben 2 opties: of ze kopen em in Miami, of ze kopen em op de Mercado Libre (Vrije Markt, soort lokale eBay). In het laatste geval beginnen de prijzen rond de 3500 dollar, maar dat is goedkoper dan een retourtje Buenos Aires – Miami.

Nog geen reacties

  1. Argentinië is een lastig land om naar de exporten. De regel zijn zo gemaakt om andere producenten buiten de deur te houden. Importeer je toch dan wil de overheid een flinke deel van je winst.

    nee, niet mijn favoriete land om zaken mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *