Prijs van Netflix gaat omhoog

Netflix Richie Rich
Met meer dan 10% maar liefst.

Slecht nieuws: Netflix wordt wat duurder. Nieuwe abonnees gaan 9,99 per maand betalen in plaats van de huidige 8,99. Ook in andere Europese landen stijgen de prijzen. Dat doet de streamingdienst om “goede films en series te kunnen blijven aanbieden”, aldus een e-mail aan klanten met het standaardabonnement (in het geval van films mogen ze dat ook best ‘gaan’ aanbieden noemen, want het Nederlandse aanbod is in dat opzicht behoorlijk beperkt). Bij de introductie kostte dat nog 7,99 euro: het is de tweede keer dat de prijzen omhoog gaan. De reden die toen werd aangevoerd was “om nieuwe films en series te kunnen blijven aanbieden”. Netflix maakt steeds meer eigen content, en dat kost nu eenmaal geld.

De prijs van de andere abonnementen gaan niet omhoog: premium (ultra-HD-beelden op vier schermen, 11,99) en basis (7,99 in sd-kwaliteit op één scherm) blijven even duur.

2 reacties

  1. Delen dan. Gewoon een abonnement nemen met 3 buren. 4 accounts op 12 euro. Ieder 1 account voor 3 euro in de maand. En lekker 4K kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *