Prijs Xbox One is bekend, plus nieuwe spellen

Xbox One black
Microsoft heeft bekend gemaakt dat de Xbox One console vanaf november in de schappen ligt, met een prijskaartje van 499,- Euro.

Dat is de prijs in Europa, in Amerika kost het apparaat 499 dollar en in Engeland zal je 429 pond moeten aftikken.

Microsoft maakte dit vandaag bekend tijdens een E3 persconferentie. Tevens heeft men een aantal speltitels vrijgegeven, zoals “Killer Instinct”, “Sunset Overdrive”, “Ryse: Son of Rome”, “Dead Rising 3”, “The Witcher 3” en “Forza Motorsport 5“. Bij die laatste wordt het rijgedrag van tegenstanders gebaseerd op het rijgedrag van andere Forza 5-spelers. Deze techniek zou mogelijk zijn door de cloud van Xbox One (Drivatar).

De populaire bouwgame Minecraft zal ook beschikbaar zijn voor de nieuwe console en heet officieel “Minecraft: Xbox One Edition”. De game krijgt grotere maps en meer multiplayer-opties.

12 reacties

  • @erddo: Dan, in Amerika.

   Maar jij mag hem best voor de Amerikaanse prijs hier naartoe halen, betaal je dan ook netjes invoerrecht, belasting en al die andere extra bedragen?

  • @erddo: De prijs in Amerika is zonder tax. Bij ons is de prijs inclusief btw.
   Met de huidige koers valt het allemaal reuze mee, (In euro’s kost een One zonder belasting in de VS €385,- hier 418,- zonder btw. )

 1. Volgens nutech:

  ‘Verder is bekend geworden dat online multiplayer voor PS4-games enkel mogelijk is wanneer spelers een Playstation Plus-abonnement hebben. Dit kost iets minder dan vijf euro per maand en geeft verder toegang tot het opslaan van savebestanden in de cloud en een selectie aan maandelijkse games die zonder extra kosten te downloaden zijn.’

  Als je dan naar de aanschaf prijs van de consoles kijkt plus een Xbox live of ps+ abonnement voor een jaar scheelt het het nog maar €20 in het voordeel van de PlayStation. Dan komt het er dus aan op aan waar je voorkeur ligt en wat je met het apparaat wil. Zelf vind ik de controller van de Xbox een stuk prettiger, ‘t is alleen wel jammer van dat gedoe rond de 2dehands games. En internet heb ik toch wel dus zie daar niet echt een probleem ontstaan. Als extratje krijg je trouwens de kinetic2 bij de Xbox, al betwijfel ik hoe veel je dat gaat gebruiken (bij games). Maar dat ligt er natuurlijk ook aan wat de ontwikkelaars doen en gaan aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *